Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Гласувайте за форума
BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове

Домът на семейство Розие

Go down

Домът на семейство Розие

Писане by Алис Розие on Съб Юли 02, 2011 8:51 am

Розие живяха в голяма къща към края на Лондон. Кварталът беше зелен, а съседите мили.
Къщата беше на 3 етажа с 9 спални. Макар и да бяха четиричленно семейство, те имаха и икономи. Също така братовчедите им от съседния град често им гостуваха. Да започнем от първия етаж. Там имаше антре а от дясната страна- кабинет по пиано. Там преди Алис се упражняваше с майка си. От тази стая можеше да се излезе към лятната градина т.е. задния двор. До вратата на кабинета имаше друга по-голяма. Тя водеше към тесен коридор. Точно срещу тази врата беше кухнята. Там работеха икономите. В дъното на този коридор имаше асансьор, с който можеше да се стигне до по-горните итажи. На другия края бяха стаите на икономите - общо 4 - 2 от едната страна на коридора и 2 по разклонението му. Да отидем в стаята от другата страна на широкото антре. Тя беше срещу кабинета по пиано. Там отсядаше лелята на Алис и сестра й.
А сега и втория етаж. До него можеше да се стигне и по стълбите, и по асансьора. На този етаж беше огромната гостна или т.н хол. В единия край на хола имаше голяма маса-трапезарията, а по нататък диван и 2 канапета около малка масичка. От там чудесно се гледаше телевизия. Имаше много удобства в тази част, но да преминем към другата стая. Тя беше спалнята на господин и госпожа Розие. Беше със собствена баня. Стаята не беше много голяма но пък красиво направена. На този етаж беше и офиса на господина.
Трети етаж. На него имаше 3 спални. Две за децата Розие и една за братовчедка им. Първата беше за нея. Стаята беше голяма, а банята беше отсреща на спалнята. В дъното на коридора беше стаята на Алис Розие. Банята този път беше вътре. А самата стая беше голяма със собствена тераса както и в първата стая. А стаята на сестра й беше близо до тази на Алис. И тя беше красива. Имаше баня, но не имаше тераса.
И така... лятната градина. Там през лятото семейството закусваше и обядваше. Беше обширна. Имаше място за игра. Беше прекрасно. Имаше градина и малък басейн. Нататък имаше пътека. Тя водеше към ателието и към горичката-да имеше и такива неща.
В къщата можеше да се влезе от два входа-от гората или от централния. От централния влизаха по-често, защото само от там можеше да минават коли и да влизат в гаража. След това ако искаха да отидат в антрето минаваха по главните стълби, а ако искаха да стигнат направо до кабинета по пиано-минаваха през лятната градина и от там по стълбите към стаята.
Е това е домът на Розие. Просторен и красив.
avatar
Алис Розие

Брой мнения : 2
Дата на регистрация : 29.06.2011

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите