Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Гласувайте за форума
BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове

Втори урок

Go down

Втори урок

Писане by Сарафина Тонере on Чет Яну 06, 2011 3:42 pm

Сарафина, мрачна като черен облак, крачеше широко из празните коридори, отдалечавайки се от глъчаката, носеща се от Голямата зала. Краката и вземаха по две стъпала наведнъж, докато я изкачваха бързо до Северната кула. Мозъкът и отчаяно се опитваше да се съсредоточи върху предстоящия урок, но в главата и цареше пълен хаос, който и беше непосилно да подреди. Сините и очи бяха сведени надолу, към каменните стълби, а лявата и ръка стискаше здраво дългото тънко парче дърво. Преди да стигне до площадката, от която направо можеше да се качи в класната стая, тя спря рязко и изгледа настоятелно един пуст, тъмен пейзаж. После докосна леко с ръка картината и нещо сякаш я дръпна.
Големият светъл кабинет я приветстваше с топлина и приветливост. Картината зад бюрото сякаш и се усмихваше мило, а мекият стол я караше да седне в него. Сара се отпусна зад бюрото си и пръстите и несъзнателно започнаха да си играят с някакво перо. Трябваше да отиде до болничното крило, но вече беше късно - чуваше гласовете на приближаващите се ученици. Нищо, щеше да издържи един час на гадната болка в главата.
Този път преподавателката вече беше седнала авторитетно на сребърния си стол, когато учениците влязоха в класната стая. Те се огледаха учудено заради промяната в интериора. В средата беше подредена редица маси под формата на полукръг, около които имаше брой столове точно, колкото за учениците.
- Днес ще пишем - обяви учителката привидно развеселена от учудването, възцарило се за миг. - Реших, че така ще ви е по-лесно - усмихна им се приветливо и зачака всички да се настанят.
- Както казах и предишния път - днес ще си говорим за сънищата. Иска ли някой да ни каже нещо за тях?
...
- Сънищата винаги са били загадка, която е измъчвала човечеството. Мъгълите смятат, че те са нашето подсъзнание, което ние подтискаме докато сме будни и което само излиза наяве докато спим. Че обикновено те ни показват някакъв проблем, който имаме и че често сънищата могат да бъдат много настоятелни. И в общи линни са прави, но не изцяло. Сънищата са нещо, което никой не може да обхавене изцяло, в каквато и да било дефиниция. Те имат различни страни и за всеки човек са различни. Има страшно много видове сънища, но тези, които най-вече ще обсъждаме тук и които реално са важни за целта на нашия предмет са Пророческите сънища.
Сарафина млъкна рязко и изгледа учениците си изпитателно.
- Пишете ли? - усмихна им се тя мило, с което ги подсети, че държат пера в ръцете си. - Не се притеснявайте, няма да ви проверявам. Просто записвайте всичко, което смятате за нужно или пък че няма да запомните.
- Миналият път вече споменах, че и някои мъгъли имат способността да виждат бъдещето, така те могат да имат и пророчески сънища. После, когато това, което са сънували наистина им се случи, го наричат Дежа-ву, защото не го разбират, въпреки че да го наричат така е напълно погрешно, защото Дежа-вуто е нещо съвършено друго. Но това няма значение в момента. В повечето случаи те сънуват неща, които е почти очевидно, че ще се случат, които предполагат, че ще се случат и после те наистина се случват. При магьосниците е различно. Ясновидците са способни да сънуват реално непредсказуеми неща и стига да осъзнаят, че това са пророчества, да предотвратят евентуални катаклизми или пък просто да предупредят останалите за тях. Сигурно сте чували, че най-често се сънуват и предричат лоши неща, но аз искам да ви убедя, че в действителност не е така. Просто лошите неща добиват известност, защото биват разгласявани и предотвратявани или поне се правят опити за това. Даже да се сънуват добри пророчества е по-често срещано, но просто човешкият мозък не винаги ги възприема като пророчества. Има сънища, които не показват направо бъдещето, ами са си просто някакви несвързани картини и случки, често свръхестествени или пък напълно безсмислени. Но често такива сънища също предсказват бъдещето, ако успееш да го откриеш в тях. Как се открива? По различните символи. Символите не е нужно да са определени предмети, могат да са някакви случки, чувства, цветове, но те са универсални за всички хора, макар и доста относителни. Чували ли сте за гадаене по сънища? Например, ако сънуваш куче, означава еди-кекво си, а ако сънуваш риба - еди-защо си?
...
- Обикновено мъгълските гадания по сънища са пълна глупост, създадена единствено за привличане на вниманито и печелене на пари, но имат и някои точни попадения. Има някои очевидни, като четирилистна детелина - късмет, но те не знаят, че освен късмет това растение може да предсказва и фатални неща. Има страшно много символи с много тълкувания и зависимости. Често тези тълкувания зависят дори и от времето, по което сънуваш съня - дали ще е през деня или през нощта, дали ще е пълнолуние, някой голям празник, Нова година и всякакви други. Освен това могат да зависят и от мястото - какви ще са цветовете в него, дали ще е голямо или малко, дали ще ти е познато, приветливо и т.н., също така и от самият човек, който ги сънува - какъв е по характер, по възраст, колко е интелигентен...
- Виждате, сънищата, също като бъдещето, не са материя, те имат безброй страни, както и гадаенето по тях. Сам по себе си, всеки сън може да ни каже дори и малко за бъдещето, ако си способен да го разгадаеш. Искам сега, всеки един от вас да напише онзи сън, който беше написал в домашното си и да го даде на този, който седи до него, като от своя страна вземе нечий друг сън. После искам да се опитате да разгадаете нещо от чуждия сън. Можете да си помагате с книгите, които са подредени зад вас. Това - Сарафина насочи пръчката си и златиста блестяща лента се уви около един от рафтовете. - е секцията със сънищата. Имате - очите и се стрелнаха към големия дървен часовник, изправен до вратата. - двайсет минути. Започвайте.

ПП: Направих задачата за работа в клас малко по-сложна, затова и няма да ви давам домашно. Това, което трябва да направите е да се разберете с някой от потребителите и да си размените някакви сънища (тъй като досаге никой не ми е пратил домашно, не е нужно да са тези от там) и после в РП-то си да направите някакво тълкувание. Имате право да ползвате каквито искате материали от интернет и книги за тълкуванията си, но аз ви препоръчвам да използвате въображението си. Ако не успеете да се разберете с никой потребител, можете да си размените сънища с въображаем ученик, но това е в краен случай.

_________________
I don’t want to die, what will I do if I die?FOOL! What are your eyes for? Decoration?
avatar
Сарафина Тонере
П-тел по Пророкуване; рък-л на "Хафълпаф"
П-тел по Пророкуване; рък-л на

Брой мнения : 128
Дата на регистрация : 16.12.2010
Местожителство : The Chocolate Factory

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите