Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Гласувайте за форума
BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове

Уроци за седми курс

Go down

Уроци за седми курс

Писане by Алисън Стоунър on Съб Дек 18, 2010 1:04 pm

Последна тръпка.


Последната промяна е направена от Алисън Стоунър на Нед Дек 26, 2010 1:35 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
... You can confuse me! ...
... You make me feel irreplaceable! ...
... You make me feel yours forever ...
avatar
Алисън Стоунър
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор

Брой мнения : 337
Дата на регистрация : 06.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за седми курс

Писане by Алисън Стоунър on Нед Дек 26, 2010 1:34 pm

Тази сутрин Алисън имаше урок със седмите курсове. Това си беше предизвикатество, защото те бяха най-големите, а следователно - имаха най-тежък и важен материал и точно поради тези причини, русокоската отиде още от ранни зори в кабинета си. Нашата познайница си направи горещо кафе и започна да преглежда, а понякога и дописва едни листове с информация. "Тук материалът е най-сложен, тъй че трябва доста да се потрудим. Но за щастие, започваме с преговора. Да се надяваме да мине леко." мислеше си Алис към 7.30, след два-три часа усилена подготовка.
След около час, Мег се оправи и тръгна към стаята по Трансфигурация. Отвън нямаше никого, но вътре стаята беше пълна.
- Добър ден, ученици - поздрави тъмнооката, след като би звънецът - Много се радвам да ви видя, пораснали сте-истински млади дами и господа - обяви Стоунър, оглеждайки учениците си, а при думите й мнозина се усмихнаха или засмяха - Така, бива бива забавления и описания, но не трябва часа да протече само с това. - тук младата жена стана по-строга - Тази година ви е последна в Хогуортс. За мнозина от вас, това ще бъде истинско приключение, за други - не чак толкова. Трябва обаче да знаете, че това ще бъде и най-трудната ви година, е поне за Трансфигурацията. Ако сте прегледали учебника, явно сте видяли, че ще учите за Протеевата магия, която ще ни отнеме поне три-четири часа, като изключим практическите часове, останалите... е, затова не сега му е времето. Засега предлагам да започнем с преговора - обясни нашата познайница и огледа класа. Този път всички бяха сериозни и явно наистина осмисляха колко важна е последна им година в замъка.
- Така, явно си дойдохме на думата. Миналата година взехме за зоомаговете, метаморфмаговете и човешката трансфигурация, но днес ще си припомним само и единствено за зоомаговете. Попринцип, знаете че при преговора не предавам подробна информация, по простата причина, че сте го учили. но сега малко ще задълбоча нещата - съобщи Алисън - Зоомагът е магьосник или вещица, които по всяко време могат да се преобразят в дадено животно по собствена воля. Превръщането в зоомаг не е наследствено като при метаморфмаговете, а се учи. Вички регистирани зоомагове, приемат формата на своите патронуси, а за нерегистрираните - не е известно дали с всички е така. Знаете, че само много силен и опитен магьосник може да се превърне в зоомаг, защото процесът на превръщане е много труден, дълъг и опасен, а ако нещо се обърка, може да има обратен ефект, а дори и фатален край. След приключване на обучението, зоомагът може да се превърне в животно по всяко време, независимо с или без пръчка. Зоомагът не приема формата на любимито ви животно, а разкрива вашата истинска вътрешна същност, характер. Може също да си спомните, когато съм ви казвала, че зоомаговете, когато са във вид на животно, приемат дадена черта от магьосника, а ако въпросният човек изгуби крайник, това се отразява и в животинската му форма. Също така, зоомагът може да спаси, запази живота на обикновния човек. Един зоомаг мож да общува и с нормални животни. Изглежда, че те имат ясно разбиране за това, което искат и се нуждаят от тези комуникативни способности, макар че степента на развитост е още неизвестна - обясни Стоунър - Мисля, че няма смисъл да припомням подробно, че всеки зоомаг трябва да се регистрира в Министерството на магията. Е, това е най-важното. - каза Мег и прегледа някакъв лист - Така, за домашна искам да напишете есе, не по-малко от 20 реда, на тема: "Какви са рисковете сам да се превърнеш в зоомаг?" за следващата събота. Е, свободни сте. Приятен ден.
Минута по-късно, след като русокосата приключи, звънецът оповести края на часа и лека, полека стаята започна да се изпразва.


P.S. Задължителен Роу Плей, който ще се оценява.

_________________
... You can confuse me! ...
... You make me feel irreplaceable! ...
... You make me feel yours forever ...
avatar
Алисън Стоунър
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор

Брой мнения : 337
Дата на регистрация : 06.11.2010

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите