Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Гласувайте за форума
BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове

Уроци за трети курс

Go down

Уроци за трети курс

Писане by Алисън Стоунър on Съб Дек 18, 2010 1:02 pm

Насам, момичета/момчета.

_________________
... You can confuse me! ...
... You make me feel irreplaceable! ...
... You make me feel yours forever ...
avatar
Алисън Стоунър
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор

Брой мнения : 337
Дата на регистрация : 06.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за трети курс

Писане by Алисън Стоунър on Чет Дек 30, 2010 2:34 pm

Алисън имаше урок с третите курсове - малки и големи едновременно. Затова с тях трябваше да внимава много. Тази сутрин, Алис отиде рано в кабинета си и преговори нещата, които днес трябваше да преподава. Беше лесно, сравнително - Вера Верто, Дъклифорс и трансфигурация на животно в човек. Е, днес нямаше да вземат всичко наведнъж, само Вера Верто. Така, че жената се съсредоточи само върху това заклинание.
След известно време, часът започна с биенето на звънеца и Алисън влезе в стаяата.
- Добър ден, ученици - поздрави весело тя и си остави нещата на бюрото - Надявам се, че сте се забавлявали през ваканцията, но и сте преговаряли. Е, за второто не сме напълно сигурни, нали? - каза Стоунър и се усмихна - Така, стига приказки вече. Днес започваме с преговора на миналогодишния материал. И по-точно, заклинанието Вера Верто. То превръща животни във водни бокали. При неточна магия или повредена пръчка, преобразеният обект остава частично преобразен. Това е най-важното и мисля, че е безмислено да говоря още за заклинанието, защото вие сте го учили, така че ще проведем практически урок - обясни Стоунър и се насочи към една от полиците, след което раздаде по книга на всеки третокурсник. "Госпожо, за какво са ни тези книги?" чу отнякъде Стоунър, но не се обърна и отговори някак на стената "Ще видите след малко."
След като раздаде всички книги, Мег отиде пред бюрото си и с един замах на пръчката, всички книги се превърнаха в животни, при което някои от учениците произнесоха едно тихо "Ааа".
- Реших вместо да нося тук толкова животни, просто за двайсет минути, да трансфигурирам няколко книги в такива - обясни Алис и огледа изумените им лица - Хайде сега, правили сте го. Концентрирайте се и кажете заклинанието много отчетливо. Аз ще минавам и ще ви наблюдавам - обяви преподавателката и след което започнаха едни произношения на магията, кое от кое по-различни, правилни и неправилни.
Остатъкът от часа премина в упражнения, от които доста сполучливи.
- Браво! Чудесно - похвали ги русокоската - Справихте се отлично и затова нямате домашно. Но ако се бяхте представили по-зле, щяхте и да имате - оповести младата жена и се усмихна - Приятен ден.
Секунди по-късно, звънецът би и третокурсниците започнаха да си прибират нещата и да излизат от стаята.

_________________
... You can confuse me! ...
... You make me feel irreplaceable! ...
... You make me feel yours forever ...
avatar
Алисън Стоунър
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор

Брой мнения : 337
Дата на регистрация : 06.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за трети курс

Писане by Аксел Нойройтер on Пет Дек 31, 2010 2:28 pm

"Ужас"...Това си каза Аксел когато видя в програмата си, че следва час по Трансфигурация.Това не бе един от любимите часове, на момчето, но все пак бе по-добре отколкото Аритмантика или Пророкуване.В предишните курсове, Нойройтер не се напрагаше много по Трансфигурация, а учителката му казваше, че има талант.Обаче това лято, момчето остави, че трансфигурацията е един от основните предмети и трябва да запряга ръкави.Докато ходеше към стаята по Трансфигурация, Слидеринецата се надъхваше наум.Е небеше като всички около теб да казва"Давай, ти можеш", но все пак си беше надъхване.Преди да влезе в стаята, момчето се прекръсти, отвори вратата и влезе.Вътре беше госпожата.Руса, средна на ръст, но хубава.Аксел неразбираше как така манекенки стават учителки, това е все едно момчето да е Министър на Магията, но както и да е.Госпожата го поздрави, а момчето седна на втория на чин на средната редица.След около 2-3 минути дойдаха и другите ученици и в стаята възцари невероятен шум.Професорката изчака няколко минути.Всички ученици млъкнаха, а госпожица Стоунър започна да предава урока.Днесшният урок бе отностно Вера Верто, а момчето като по-чдо знаеше тази магия.Доколкото знаеше с нейна помощ, може да превръщаш животно в воден бокал.Единственото което караше Аксел да мисли, че няма да се справи бе това, че той незнаше какво е воден бокал.В крайна сметка момчето се сети за нзачението на тази дума.След като госпожата обясни урока, каза, че този урок ще бъде повече практически, отколкото теоритичен.Професоркатамина и раздаде по една книга на всеки ученик.Аксел както всички други се зачуди, за какво ще ни служи тази книга.След това госпожица Стоунър обясни.Нойройтер все повече се уверяваше, че жената е заслужила поста си.Едно, две, три Хоп...книгите се превърнаха в животни.На Аксел му се падна плъх или мишка, но е това бе важното.Момчето хвана плъха с едната си ръка, съсреодоточи се и каза"Вера Верто", но уви...нищо не се получи.Аксел го хвана малко яд, но се успокои, защото знаеше, че ако е нервен няма да успее и на 10 опит.Втория опит обаче бе успеше.След като момчето каза"Вера Верто", мишката стана на сребърен поднос.Госпожата похвали класа и им каза, че за награда няма да има домашно.Всички се зарадвахме.След това удари звънеца и всички третокурсници излявоха от стаята, заедно с Аксел.
avatar
Аксел Нойройтер
Слидерин, Трети Курс
Слидерин, Трети Курс

Брой мнения : 50
Дата на регистрация : 27.12.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за трети курс

Писане by Ариана Ууп on Съб Яну 01, 2011 4:34 pm

Трансфигурацията беше един от любимите ми предмети,но това лято не се бях упражнявала.Вървях към стаята и гледах през прозорците.Навън беше много хубаво.Имаше птички в небето,което беше малко странно,като се има впредвид,че беше студено.Изкачих стълбите към втория етаж и се озовах близо до стаята.Виждах вратата и след няколко крачки се озовах пред нея.Вътре се чуваше шум.Отворих смело вратата и забелязах,че стаята беше пълна,но всички си говориха.Видях едно свободно място на третия чин във средната редица и седнах там.Момчето пред мен беше слидеринец и малко по-високо от мен,но това нямаше значение.След минута урока започна.Професорката обесни,че днес ще имаме практическа работа върху магията "Вера Верто".Професор Стоунър обесни как действа магията,замахна със пръчката си и на чина пред мен се озова книга.Огледах се и видях,че не е само пред мен.Всички се чудеха за какво са тези книги,след което професорката замахна със пръчката и всички книги се превърнаха във животни.След това,младата учителка обесни нещо,но не я чух какво,защото тъкмо разглеждах малкото папагалче пред мен.Когато професор Стоунър каза,че всички може да започваме,аз си поех дъх и леко прошепнах:
-Вера Верто! - Нищо не стана..Помислих си,че е защото го казах много тихо,след което повторих,но този път малко по уверено и силно:
-Вера Верто! - Изведнъж малкото папагалче,се превърна във бокал.Усмихнах се и иазчаках часа да свърши.Някрая на часа,професорката каза,че,защото сме се справили добре..няма да имае домашно.Звънецът удари и всички излязохме от стаята..
avatar
Ариана Ууп
Хафълпаф, Трети курс
Хафълпаф, Трети курс

Брой мнения : 86
Дата на регистрация : 30.12.2010
Местожителство : Somewheree...

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за трети курс

Писане by Алисън Стоунър on Пон Яну 10, 2011 7:03 pm

Ред беше и на трети курс. Трабваше да преговорят заклинанието Дъклифорс. колко беше просто това заклинание. Алисън отиде в кабинета си чак към 8.40 и то, за да си вземе нещата и след което отиде и в класната стая. Там имаше няколко ученика, които веднага щом видяха ммладата жена я поздравиха, но като цяло всичко беше пусто. Когато звънецът би, Алисън се изправи.
- Добър ден - поздрави тя - Днес ще преговорим заклинанието Дъклифорс и Трансфигурирането на животно, отново в човек.. Нека да започваме направо. Заклинанието "Дъклифорс" е заклинание, което преобразява магическо създание в пате. При замах с пръчката се появвява патешко-жълта светлина. Името произхожда от английски; duck(ling) и латински: fors - което означава късмет, шанс и се използва в повечето трансфигурационни заклинания - обясни Стоунър - Е, сега и за един от отделените клонове. Превръщането на животно, отново в човек е раздел на трансфигурацията, в който живо същество (животно) се преобразява отново в човек. Процесът на превръщане е сравнително труден и бавен, но при опитните магьосници е по-лесен и бърз. При замах с пръчката, без значение от заклинанието, се появява отровно-зелена светлина, която бързо изчезва. Е, това е. Някакви въпроси? - приключи Стоунър и няколко ръце се вдигнаха.
До края на часа се отговаряше на въпроси, а щом звънецът оповести края на часа, русокоската ги зарадва с това, че нямат домашна и всички радостни се запъплиха към изхода на кабинета.

P.S. Съжалявам за забавянети и малкия РП, но нямам много време.

_________________
... You can confuse me! ...
... You make me feel irreplaceable! ...
... You make me feel yours forever ...
avatar
Алисън Стоунър
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор

Брой мнения : 337
Дата на регистрация : 06.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за трети курс

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите