Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Гласувайте за форума
BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове

Уроци за първи курс

Go down

Уроци за първи курс

Писане by Алисън Стоунър on Съб Дек 18, 2010 1:01 pm

Първокласниците насам.


Последната промяна е направена от Алисън Стоунър на Пет Дек 24, 2010 9:45 am; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
... You can confuse me! ...
... You make me feel irreplaceable! ...
... You make me feel yours forever ...
avatar
Алисън Стоунър
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор

Брой мнения : 337
Дата на регистрация : 06.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Алисън Стоунър on Пет Дек 24, 2010 9:45 am

Алисън се въртеше цяла нощ от притесснение и не можа да заспи. Щом съмна, русокоската набързо се оправи, като прикри сенките под очите, които обикновено й се появяваха, ако не се е наспала, с лек грим, приготви се и излезна.
Беше още много рано, около 6.30 часа и замъкът още беше пуст, затова Алис реши да отиде в кабинета си и отново да прегледа "записките" си около курсовете, да не би да има някаква грешка, макар че ги беше преглеждала хиляди пъти миналата вечер, или по-добре да кажа нощ. Стоунър искаше всичко да е идеално, при това, че беше за първа година тук и че днес имаше урок с пурвокласниците, а доколкото съдеше по себе си, а и от това, което беше чувала от други преподаватели, с тях бе най-трудно, защото не ги познаваш и трябва да ги умириш, да ги накараш да те слушат и... е, в момента Мег не се сещаше да нищо друго.
Щом отиде в кабинета си, Стоунър си направи едно горещо кафе и се настани удобно на бюрото си. Макар че не беше спала цяла нощ, на Алис изобщо не й се спеше, а щом отпи и от кафето... е, тогава съвсем се ободри. Затова отвори едно от многото чекмеджета на бюрото си и извади оттам около стотина листа, пълни с информация и започна да ги преглежда, и преглежда, и преглежда...
Така минаха няколко часа и вече по коридорите се чуваха глъч и смях на сънливи момичета и момчета. Алис сякаш излезна от някакъв унес, пооправи се отново и щом звънеца оповести началото на часа, Стоунър си взе необходимите неща и влезе в класната стая.
- Добро утро, ученици - поздрави приветливо русокоската и след като остави нещата си на бюрото, се обърна към учениците - Моето име е Алисън Стоунър, но за вас съм само и единствено професор Стоунър - каза тя бавно и отчетливо, след което записа името си на дъската - Няма от какво да се притеснявате - поде отново Мег, виждайки уплашените им личица и се усмихна, при което малките се поуспокоиха.
"Да, така е по-добре" помисли си Стоунър.
- Според мен, няма нужда да се представяте, така че нека минем към по-съществените неща. За ваше улеснение, на дъската, точно в началото на кабинета, ще поставям датите на всички изпитвания и по-важни съобщения. Ако някои от вас са разгледали учебника - при което доста от първокурсниците се посвиха на местата си - явно са видели, че няма много голям обем материал, но всичко е доста важно, защото не успеете ли сега да научите, е или поне да знаете на теория най-важните неща, като например какво е Трансфигурация и основните заклинания, вие няма защо да продължавате да изучавате този предмет, защото нищо няма да разберете - обясни Стоунър, но щом видя отново уплашените им лица, продължи - Но засега, материалъ е лесен и според мен всички ще го разберете, но ви предупреждавам: ако сега си мислите, че Трансфигурацията е лесна, не се заблуждавайте, нито я подценявйте, тя е една от най-сложните науки в магьосническия свят. Днес, както виждате, няма да еи предам нов материал, а само ще ви запозная с най-важните неща и... Да, това е всичко - каза Мег и огледа първокурсниците - Някакви въпроси?
Никой не вдигна ръка и "Добре, засега е добре" помисли си преподавателката и седна на бюрото. Скоро звънецът би и часът свърши.

P.S. Нямате домашн, но РоуПлея е задължителен и ще го оценявам по зададените критерии.

_________________
... You can confuse me! ...
... You make me feel irreplaceable! ...
... You make me feel yours forever ...
avatar
Алисън Стоунър
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор

Брой мнения : 337
Дата на регистрация : 06.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by ???? on Пет Дек 24, 2010 10:44 am

Събудих се рано и започнах да се оправям.Днес първия ми час бе Трансфигурация,един от любимите ми предмети.Знаех,че е доста предизвикателен,но това е една от многото причини да ми харесва.След като се оправих,грабнах кактуса си и се запътих към втрория етаж.От кулата,до етажа ,където се намираше кабинета имаше доста път,добре че станах малко по-рано.За пореден път ми се размина на косъм да се преместят стълбите и да ме заведът в библиотеката.По пътя срещнах Кървавия барон...но не му обърнах особено внимание,плашеше ме.Застанах пред вратата,на която пишеше "Трансфигурация"и зачаках съучениците си.Когато пристигнаха всички влязохме.Госпожата изглеждаше прекрасно,с дълга руса коса и кафяви очи.Седнах на един чин до прозореца,възможно най-близко до преподавателката.Тя се представи грациозно.Казваше се Алисън Стоунър ,но ни задължи да я наричаме професор Стоунър.Каза ни малко относно предмета,за да добием малка представа какво ще изучаваме,но ни каза и как ще процедираме. На дъската ще ни записва датите на важните събития,като тестове и изпитвания.Когато зададе въпроса"Въпроси?"никой не и каза нищо и часа така приключи.Въпреки че нямах съществени въпроси ,отидох при преподавателката и я попитах:-Професор Стоунър,съжалявам че не ви попитах когато беше позволено,за което искрено се извинявам, но бихте ли ми препоръчали някое интересно четиво свързано с Трансфигурацията?Госпожата ми каза да прочета малко от "Трансфигурационна теория" ако се интересувам много,но да не прекалявам,защото ще ни я преподава...След това се измъкнах от ароматния кабинет на професор Стоунър и се запътих към Библиотеката.

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Ема Кейтлин Линч on Пет Дек 24, 2010 11:23 am

Ема Кейтлин стана много рано и се приготви за час. Днес имаше Трансфигурация, а тя доста я влечеше, макар че това не можеше точно да се каже, защото никога не я бе изучавала, само бе слушала интересни неща от брятата си. Сложи си учебника и тетрадката в чантата си, в която имаше още няколко учебника(по Билкология и ЗСЧИ).
Ем се запъти надолу по стълбите към общата стая, а когато излезе, отново се озова в огромна тълпа хора. За щастие, червенокоската се измъкна бързо и се насочи, този път не към първия, а към втория етаж, където се намираше стаята по Трансфигурация, Аритмантика(ако не се лъжеше малката) и... тоалетната на Стенещата Миртъл. Линч веднъж по грешка беше влязла там и... но да не говорим за това сега - не му е мястото.
След известно време, синеоката се озова пред стаята по Трансфигурация. Там имаше едно момче, от Рейвънклоу, май беше. Момчето беше високо, чернокосо и синеоко, да със сини очи беше. И то беше притеснено, също като грифиндорката, която предложи да влязат в стаята. Влизайки в стаята, Ем направо онемя - имаше толкова много картини и потрети, лавици с книги и разнообразни неща - беше много красиво и уютно. Линч си избра едно чинче, някъде в средата на стаята. Момичето остави чантата си, след което прилежно извади учебника си и в точно този момент, звънецът обяви началото на часа.
Преподавателката влезе в стаята и поздрави. На пръв поглед беше мила и приятна, но засега. Представи се, като написа името си на дъската и започна да обяснява най-важните неща около предмета си. Ем Кейти беше много въодушевена, попиваше всяка дума на професор Стоунър, както задължи да я наричат учениците, и не отделяше очи от нея.
Щом преподавателката седна на бюрото и попита за въпроси, Ема се поколеба. Всичко, което беше казала учителката им й беше ясно, но червенокоската усещаше, че нещо, вътре в нея я тревожи и не й дава мира. Отвори леко уста, за да каже нещо и за малко да вдигне ръка, но усети някаква буца в гърлото си, която е заседнала и не може да я отмести. Затова момичето се оказа да зададе някакъв въпрос, дори и самата тя не можеше да го формулира, на професорката.
След известно време, звънецът оповести края на часа и Ема Кейтлин си прибра нещата, каза "Довиждане" на преподавателката и излезна от стаята.

_________________
L'amour est la douleur
mais le bonheur.
Vous ne savez pas quand ça va faire mal
ou je fais le plus heureux du monde.
L'amour est tout.
avatar
Ема Кейтлин Линч
Грифиндор, Първи Курс
Грифиндор, Първи Курс

Брой мнения : 635
Дата на регистрация : 27.08.2010
Местожителство : Пазарджик

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Линда Харисън on Пет Дек 24, 2010 4:43 pm

Един от последните часове на Лин беше дългоочакваната Трансфигурация , и докато Линз внимаваше , да не падне отново си мислеше колко ще е страхотно , да се превръща в нещо. Естествено , това не можеше да стане веднага. Щеше , да мине време преди това. Сега със сигурност , щяха да започнат с въведение в Трансфигурацията , но все пак без това не става.
Линз този път не падна , докато стигне да коридора. Първокурсничката се нареди сред чакащите.
След като учителката пристигна , всички се настаниха в класната стая.
Тя беше много шарена , но красива. Имаше адски много весели портрети и картини.
Линда се беше заблудила , че поне тази учителка няма да е толкова строга и ще започне веднага с уроците. Но както винаги , грешеше.
Учителката им даде да се разберат , че не могат да продължат напред ако не вземат основното.
Тя беше добра учителка , и на Лин и хареса часа при нея. Както всички , тя не им даде домашно и това видимо облекчи всички.
Беше и най-хубавия час досега , но и последният. Но като Лин се сетеше , колко ще им е трудно по-натам и прилошаваше
Учителката говореше , къде е оставила уроците им за натам и , наистина не бяха леки и прекалено лесни. Първата и оценка беше Приемлив , което си беше горе -долу добре , но се надяваше от участия в час , да и пишат повече.
Учителката беше вече почти приключила и всички се приготвяха да стават и да напуснат веселия и красив кабинет и да отидат , към топлите и удобни кресла.
Лин каза "Довиждане" на учителката и се отправи към изхода
avatar
Линда Харисън
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 93
Дата на регистрация : 27.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Жозефин Реа on Пет Дек 24, 2010 6:36 pm

Часът все още не бе започнал, когато момичето влезе в стаята по трансфигурация. Жозефин остави нещата си на един от свободните чинове и извади някаква книга, заедно с учебниците си. Оставаха горе-долу 10 минути до започването на часа и момичето реши да се възползва от това. Да.. Книгата бе интересна и напълно бе погълнала Жо.
-Добър ден, ученици.
Момичето бе толкова улисано, че дори не разбра, че красивата им учителка бе влязла в стаята. Прибра книгата отново в чантата си и този път отново я погълна нещо, но беше урокът. Учителката говореше увлекателно и Жозефин наистина хареса начина и на преподаване.
Но ето че часът свърши и професор Стоунър завърши урока си. Оповести, че няма да даде домашно и пусна учениците да си вървят. Досега това беше часът, който и хареса най-много, но вече бе свършил и тя се отправи към общата стая на Рейвънклоу.
avatar
Жозефин Реа
Рейвънклоу, Първи Курс
Рейвънклоу, Първи Курс

Брой мнения : 19
Дата на регистрация : 08.12.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Айли Ричардс on Нед Дек 26, 2010 1:58 pm

Алармата ми звънна както винаги в 6.00 часа. Откакто бях на 6 години алармата звънеше всеки ден точно в 6.00, всяка сътрин, всеки ден в седмицата. Правех това за да мога да се подготвям за деня, но и също така да мога да се събудя напълно, и да внимавам в часовете. Първият ми час беше Трансфигурация. Този предмет винаги ми се бе струвал много сложен и затова не ми беше от любимите.
Облякох обичайните ми черни дънки и синя блуза и навлякох отгоре ученическата ми мантия. Следващите петнадесет минути посветих в слагане на сенки и черен молив (не че бе особено нужно да използвам мъгълски гримове, но ми харесваше как подчертават очите ми, и го правех всеки ден макар родителите ми да не го одобряваха). Не след дълго вече бях готова и тръгнах да излизам. В момичешката спалня цареше тишина и спокойствие. Измъкнах се тихо за да не събудя никой. Най-накрая стигнах до общата стая, там беше мъртвешка тишиня, прекъсвана само от пращенето на огъня в запалената камина. Леко преминах през стаята и се запътих навън. След кратка разходка из двора на училището чух, че учениците най-накрая са се разшавали. Реших че е крайно време да се върна вътре и да се запътя към кабинета по Трансфигурация.
Когато пристигнах всички от моя курс вече се бяха наредили и чакаха професорката да пристигне. Когато тя се появи с грациозни стъпки всички влязохме в кабинета й и се разположихме. Професор Стоунър се зае да ни обясни всичко необходимо ни за изучаването на предмета. След няколко минути звънецът оповести края на часа и всички се изнизахме навън. Бяхме много изненадани от факта че госпожата не ни бе дала домашни. В коридора беше претъпкано и трудно можеше да се придвижваме по няколко човека наведнъж, затова всички от моя дом се разделихме и се запътихме към следващия ни час.
avatar
Айли Ричардс
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 365
Дата на регистрация : 15.12.2010
Местожителство : СаТуРн

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Алисън Стоунър on Пон Дек 27, 2010 4:55 pm

Зита Аведон написа:Беше понеделник и време за първия урок. Момичето беше притеснено, но уверено. Часовете по Трансфигурация се провеждаха в класната стая на втория етаж. Аведон се полута малко, но най - накрая намери стаята. Времето навън беше слънчево, но необичайно топло за сезона. Детето пристигна и се настани на средния чин във втората редица. Извадила учебниците си на чина, тя огледа стаята. Беше широка, стените бяха в лек оттънък на кафяво, а подът беше със сиви плочки като в замъка. Чиновете бяха идеален размер и бяха удобни за писане, направени от солиден дървен материал. Зита се беше унесла в глупавите си мисли докато учителката не се появи. Тя беше с красива дълга руса коса с лек нюанс на кестенявото и кафеви очи. Аведон ,все още притеснена, успя да прочете надписа на дъската "Алисън Стоунър" . Това беше името на учителката. Госпожицата се усмихна и повечето ученици се успокоиха, включително и Зита. Лесно можеше да си направи първо впечатление - мила,добра, умна, красива. Качества, които всяко дете тръси в учител. Урокът започна и Аведон записа всичко най - важно от него. Kато най - много `и направиха впечатление думите "Трансфигурацията е много труден предмет." Зита не се очуди, но не го и очакваше, което беше също объркващо. След биенето на звънеца, всички станаха и тръгнаха да излизат от стаята. Аведон се запъти към общата стая, за да се приготви за следващия час.
Тази понеделник сутрин, Алисън имаше отново урок с първи курс. Тя се приготви и отиде този път в Голямата зала, а не в кабинета си, защото имаше урок, на тема "Какво е Трансфигурацията" и нямаше нужда от специална подготовка. Е, все пак първокурсниците са си малки и за тях трябват по-различни мерки, за разлика от по-големите, но от впечатленията на Стоунър от предишния понеделник, всичко беше добре и засега малките я разбираха идеално. Нашата познайница изпи едно кафе и хапна нещо малко, май беше от шоколад. До към девет без двадесет, Алис разговаряше с другите преподаватели и обсъждаше с тях впечатленията си от първата седмица, а десетина минути по-късно вече се отправи към кабинета си.
Вече в кабинета, Стоунър прегледа набързо съдържанието на учебника, пооправи се и щом звънецът би, влезе в час.
- Добро утро, ученици - поздрави тя весело - Как сте? - ги попита Стоунър, а в отговор, мнозина й се усмихнаха - Миналия час въведохме общите правила, ако мога така да ги нареча, а днес вече ще вземем първия урок - "Какво е Трансфигурация". В учебника ви, темата е разкрита малко по-обемисто и подробно, отколкото аз ще ви го обесня. Но не си мислете, че това, което не кажа, а го пише в учебника е измислица. Просто сега ще ви обясня най-важните неща, а в урока си ще намерите най-подробното обяснение на моите думи - съобщи Стоунър, за да не възникнат някакви "неразбирателства".
-Трансфигурацията е изкуството да променяш формата и външността, тоест външния вид, на даден обект, както и тяхното изчезване. Това изкуство на магията се изгражда на Закона на Гамп за Елементарната Трасфигурация, който признава границите на силата на трансфигурацията. В нашето училище е отделен цял раздел, посветен на Трансфигурацията и мисля, че вие също знаете това. Ъъм... Трансфигурирането в възможно при повечето, даже при всички обекти. Но при неправилна магия, превръщането може да остане наполовина, или изобщо да не стане - обясни Алисън - Има важни клонове и отдели в Трансфигурацията, но за тях - следващият час. А за днес, това е всичко. За домашна искам да отговорите на въпроса: "Защо Трансфигурацията е опасна и трудна наука?". Е, това е. Приятен ден - завърши Стоунър.
След минута, звънецът оповести края на часа и стаята започна да се изпразва.


P.S.Отново РП е задължителен и ще се оценява.Последната промяна е направена от Алисън Стоунър на Вто Дек 28, 2010 4:56 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти

_________________
... You can confuse me! ...
... You make me feel irreplaceable! ...
... You make me feel yours forever ...
avatar
Алисън Стоунър
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор

Брой мнения : 337
Дата на регистрация : 06.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Зита Аведон on Пон Дек 27, 2010 5:05 pm

Зита се беше запътила за урокът `и по Трансфигурация. Той се намираше на втория етаж, така че нямаше много стълби за изкачване. Навън времето беше слънчево и приятно. Момичето беше закусвало с палачинки и беше доволно. Аведон беше забавила крачка, защото се беше загледала през големия прозорец на първия етаж и след биенето на звънеца тя се осъзна. Затича се към класната стая и отново беше преди учителката. Влезе, настани се, извади тетрадката и учебника си и зачака госпожата, като се замисли за госпожица Елена, учителката `и по ЗСЧИ. Тя преподаваше добре, но беше направо страшна. Зита не знаеше, защо тази госпожа така `и беше хванала окото, но определено `и беше направила впечатление, но не само на нея. Имаше много ученици, които говореха за нея добри и лоши неща. Момичето се беше унесло в мислите си, но госпожата влезе в стаята и тя не можеше да ги продължи. Госпожица Стоунър беше пълна противоположност на ръководителката на Слидерин, тя се усмихваше и беше много добродушна. Детето беше напрегнато, но се успокои и часът мина гладко. Темата в днескашния час беше "Какво е Трансфигурацията". Това беше много и нтересен въпрос, който заинтригува момиченцето. Тя слуша цял час с голям интерес и след биенето на звънеца записа домашното и тръгна към следващия час, като мина през общата стая, за да си вземе учебниците.
avatar
Зита Аведон
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 71
Дата на регистрация : 14.12.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Айли Ричардс on Пон Дек 27, 2010 6:46 pm

Алармата на часовника извади Айли от унеса й. От вече може би половин час тя беше полу будна и все не можеше да накара крайниците й да се раздвижат. След няколко неуспешни опита да се надигне се отказа напълно, затова когато телефонът й звънна за да оповести че вече е 6 часа, тя скочи като попарена. Всички други спяха. Първият ден няколко от момичетата се бяха събудили когато алармата на Айли звънна, но явно вече бяха свикнали с нея и така и не се надигнаха днес. Айли се облече набързо и тръгна на сутршната си разходка. Всяка сутрин тя се разхождаше из двора на замъка, и се любуваше на красотата на природата. Понякога, особено зимните сутрини, тя гледаше звездите.
Днес беше ред на втория й урок по Транфигурация, при профрсор Стоунър. Както винаги Айли бързо приключи със разходката си и се запъти към голямата зала за закуска. След като закуси, тя тръгна към кабинета по Трансфигурация. Повечето ученици вече се бяха събрали и очакваха преподавателката да дойде. Когато професорката пристигна всички седнаха на местата си и зачакаха учителката да започне да обяснява. Преподавателката поздрави всички, с усмивка и им обясни че днес ще вземат първият урок. В часа професорката им обясни най-важните неща, и им каза че следващия път ще учат за най-важните клонове и отдели на Трансфигурацията. Малко преди да бие звънецът учителката им даде домашно и им пожела приятен ден, след това излезе от стаята.
Айли набързо събра учебниците си и тръгна към следващия си час. Тя беше очарована от часа, и колкото и да не беше добра по Трансфигурация, успя да разбере всичко, което професор Стоунър им беше обяснила.
avatar
Айли Ричардс
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 365
Дата на регистрация : 15.12.2010
Местожителство : СаТуРн

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Линда Харисън on Вто Дек 28, 2010 12:22 pm

След битката с Кактуса и Лин се запъти към Трансфигурацията. Около нея се движеха много превъзбудени деца. Лин вече , беше свикнала с обстановката и беше започнала сериозно да се готви за учебния процес.
Трансфигурацията и беше един от най-любимите предмите , главно заради учителката . Беше и забавно в час .
Кабинета и беше осеян в различни цветове и много портрети.
Съучениците и стояха пред стаята и с нетърпение очакваха своя втори чак при професор Стоунър.
След като и тя се появи , всички влязоха в просторния кабинет.
Учителката беше усмихната и дружелюбна. Лин започна да попива с очи всичко което виждаше - а то имаше много. Също така тук имаше и растения. Те бяха високи повече от 3,4 метра и почти достигаха тавана. Беше изумително зрелище. Всички погледи бяха обърнати натам.
Учителката се прокашля , и учениците разбраха , че е време да се премине към урока.
Започнаха с урока :
"Какво е трансфигурацията"
Тя им обясни , че е много подробно в учебника ,но в никакъв случай не са глупости
До края на часа , тя им обясняваше , за трансфигурацията , и всички слушаха в захлас. Сепнаха се когато им даде домашно но го написаха и си тръгнаха тихо
avatar
Линда Харисън
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 93
Дата на регистрация : 27.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Ема Кейтлин Линч on Вто Дек 28, 2010 2:51 pm

-- Трансфигурация при професор Стоунър, след това Защита срещу черните изкуства при професор Николаевна и... не, Защита имам чак в сряда, след Трансфигурацията май имам свободен, а после... обяд - изреждаше Ема на себе си, вперила очи в програмата си - След обяд - Вълшебство и История на магията, да така... Не, вълшебството е в петък. Оле, каква съм - повтаряше си червенокоската, за да запомни по-бързо програмата си, а в ръка носеше Кактус Тарикатикус.
Загледана в програмата, с мисъл да стигне колкото се може по-бързо до Общата стая на Грифиндор, за да остави Кактуса и да тича до стаята, за да не закъснее, Линч изобщо не гледаше къде вървеше. И изведнъж...
-- Ох - внезапно вдигна глава малката и видя някакво момиче, доста по-голямо от нея, точно пред себе си. Явно се беше блъснала в нея - Съжалявам, наистина много - измънка Ема, изплашена, че още в първата седмица си създава неприятели.
Но момичето се усмихна и й препоръча занапред да внимава къде върви. Ем бързо кимна и се затича към огромната Дъбова врата. За щастие, тя беше отворена и на червенокоската не й се налагаше да се мъчи да я отвори. Грифиндорката се запъти към общата стая, за да остави кактуса си. Момичето беше толкова бързо, за което й помогнаха и стълбите, които за секунди я заведоха точно до портрета на Дебелата дама, която се отвори при правилната парола, дадена й от Линч. Червенокоската го остави бързо на леглото си и излетя към втория етаж.
...Запъхтяна, Ем Кейти пристигна буквално минута, преди да бие звънецът. Влезе в стаята, която вече беше пълна, седна на предишното си място и прилежно извади учебниците си. След секунди влезе професор Стоунър, все така усмихната и весела. Щом поздрави първокурсниците, преподавателката им каза темата на първия им урок: "Какво е Трансфигурация". Ема наистина много искаше да разбере всичко сега, за да може да се представи много добре... на изпита или пък през следващите й години в замъка. Грифиндорката попиваше всяка дума на учителката, записвайки най-важните неща. Някъде към края на часа, професорката им даде домашно, което Ем Кейти бързо записа. Червенокоската нямаше търпение да го напише, а и знаеше кога - веднага след този час имаше свободен, така че щеше да отиде в общата стая и да го изпълни.
Звънецът оповести края на часа и Ем събра нещата си и излезна, пожелавайки "Приятен ден" на русата преподавателка.

_________________
L'amour est la douleur
mais le bonheur.
Vous ne savez pas quand ça va faire mal
ou je fais le plus heureux du monde.
L'amour est tout.
avatar
Ема Кейтлин Линч
Грифиндор, Първи Курс
Грифиндор, Първи Курс

Брой мнения : 635
Дата на регистрация : 27.08.2010
Местожителство : Пазарджик

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Алисън Стоунър on Вто Яну 04, 2011 7:41 pm

Алисън вървеше по коридора към класната стая, където трябваше да се проведе третият й час с първи курс. До този момент, всички я разбираха и нещата вървяха добре. За днес се предвиждаше да се вземат "Въведение в Трансфигурацията" и да се запознаят със Закона на Гамп за Елементарната Трансфигурация. Русокоската дочуваше детски глъч от съседните стаи, но не им обръщаше внимание. Беше се фокусирала върху урока си и нищо не й правеше впечатление. Най-сетне стигна до вратата, а като по часовник - звънецът извести началото на часа.
- Здравейте! - поздрави Стоунър, след като влезе и си остави нещата - Надявам се, че всичко от предния урок ви е ясно, защото днес започваме нов. А именно "Въведение в Трансфигурация", както и Закона на Гамп, който е част от урока. Да не си помислите, че ви пробутвам два урока в един час - поясни Алис и се усмихна, а след което замахна към дъската, на която се появиха хиляди писания - В магичното изкуство за преобразяване на обекти, или с две думи Трансфигурацията, има няколко важни клона, повечето от които са взаимносвързани, но има и някои, които нямат никаква връзка помежду си. Отделени от останалите, ако мога така да кажа, са Междувидовата Трансфигурация и Трансформирането на обект, отново в човек. А Метаморфмаговете, Зоомаговете и Човешката Трансфигурация са свързани с човешката външност, неговото трансформиране в различни одушевени или неодушевени обекти. Противоположните клонове в магияния раздел са Преобразуването на неодушевен предмет в животно и Трансфигурирането на животно в неодушевен обект, защото... е, мисля, че и самите имена подсказват това - обясни Стоунър и се усмихна - А сега за Закона на Гамп за Елементарната или иначе казано Обикновената Трансфигурация. Това е магьоснически закон за физиката и нейните особености. В него има пет важни Изключения, някои от които за храната и любовта. Това, което ще кажа е много важно, затова внимавайте! Храната НЕ може да се измагьоса от нищото. Никой магьосник не е способен на това! Можеш да увеличиш количеството й, ако вече го има, тоест ако вече притежаваш дадената храна. Можеш също така да я повикаш, със заклинанието "Акцио", ако знаеш къде се намира, но не и да я създадеш от въздуха. Любовта - второто Изключение. Никоя отвара, никое заклинание НЕ може да предизвика, създаде истинска любов. С Амортенция се създава някакво увлечение, да не кажа обсебване, ако отварата е направена както трябва, а с проклятието "Империус" - преследване, увлечение. С две думи всичко, което решите. Животът първоначално, имам предвид в Античната епоха, Древността, не се счита за Изключение в закона. И ще ви кажа защо. Птиците могат да се създават със заклинанието "Авис", което ще изучавате в шести курс, докато цветята могат да се произведат с "Орхидеус". Но въперки това, не може да се каже, че мъртъв човек или животно може да се върне обратно към живота. Това е невъзможно! Ъъъ... да. Името на този закон вероятно произлиза от името на неговия откривател. Хаспър Гамп е чистокръвна магьосница, омъжила се за Сириус Блек ІІ и може да бъде член на семейството или член на семейството на това лице. Малко е объркано, знам. Няма нужда да го учите подробно. Това е всичко, което ще ви кажа сега, но във учебника има допълнителна информация за приложението на този закон, както и за някои изключения, но не от тези пет, а изключения на важните Изключения - обясни Алисън и веднага продължи, виждайки объркканите им лица - Ъъъ... не. Вижте сега. Няма за какво да се плашите. Тези изключения са във самото правило на Закона. Ако го запомните ака ще ви бъде по-лесно. За домашно искам да ми напишете или по-скоро да разпределите всички приложения, които намерите есетвено, според Изключението към което спадат. Приятен ден - пожела русокоската веднага след като приключи, а веднага след това звънецът оповести края на часа.

P.S. РП ще се оценява и моля ви, когато пишете домашната не забравяйте и РП как сте гя намерили.

_________________
... You can confuse me! ...
... You make me feel irreplaceable! ...
... You make me feel yours forever ...
avatar
Алисън Стоунър
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор

Брой мнения : 337
Дата на регистрация : 06.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Линда Харисън on Пет Яну 07, 2011 8:48 pm

Лин , излезе жизнерадостна от История на Магията и се запъти към не по-малко интересния час по Трансфигурация.
След като по погрешка беше сбъркала домашната си Лин внимаваше много по този предмет. Учителката беше една от любимите на Момичето , тъй като се държеше непринудено и беше лъчезарна и усмихната
Както винаги Лин седна на първия чин и отново не откъсна очи от портретите.
Изискваше се определено време , докато свикнеш със самата стая.
Професор Стоунър , влезе в кабинета и Лин се усмихна и я поздрави :
-Здравейте Професоре
Последва една лъчезарна усмивка от страна на младата госпожа и Първокурсничката беше видимо доволна
Към урока им "Въведение в Трансфигурацията" имаше и друг урок :
"Закон на Гамп"
Младата госпожа им каза , че не ги слива и не им пробутва просто ей така нещата.
С един замах на пръчката на дъската вече пишеше :
Закон на Гамп
Линз го преписа и се вслуша в думите на Професор Стоунър
Неусетно часът мина и последва естествено домашно.
Първокурсничката го написа в тетрадката и изхвърча към библиотеката
avatar
Линда Харисън
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 93
Дата на регистрация : 27.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Ема Кейтлин Линч on Пон Яну 10, 2011 6:33 pm

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie


О, тази песен беше толкова популярна! Сложила незабележимите слушалки от телефона си, Ема слушаше една от любимите си песни, докато вървеше по кабинета по Трансфигурация. Току-що излезнала от Голямата зала, грифиндорката още усещаше невероятните наденички и се беше отнесла някъде в мечтите си за шоколадов мус и... ягоди. Ммм, колко вкусно. Но това беше само мечта, а сега имаше Трансфигурация и трябваше да се концентрира върху това. Точно беше стигнала до куплета на Еминем и ето, че се озова пред голямата дървена врата. Колко неусетно минава времето, когато се забавляваш, нали? Момичето отвори плавно голямата врата и се озова пред огромна тълпа бърборещи нейни връстници. Седнали на масите или чиновете, разделени на групички, всички се забавляваха и странно как в речта им, Ем Кейти долови и думи от предишния урок. Грифиндорката се запромъква лека - полека към предишното си място, точно пред преподавателското бюро. С усилие, малката достигна до желаната цел и буквално се просна на стола. Посегна към препълнената чанта и си извади огромната тетрадката и учебника. Пет минути до началото на часа - е, това показваше ръчният й часовник, намиращ се на лявата й ръка. Линч си преговори предишните записки и...
- Здравейте - нежният глас на професор Стоунър влетя в стаята и се усмихна. Не не гласът, това е невъзможно, преподавателката се усмихна.
Стоунър започна с новия урок. А именно Въведение в трансфигурацията и подурок "Закон на Гамп". Какъв ли беше този закон? Точно това се питаше и синеоката, но се заслуша и разбра много интересни неща. Стоунър разказа за клоновете на Трансфигурацията, кои от тях са свързани и кои отделени от останалите. Линч попиваше всяка преподавателска дума, но с интерес очакваше този закон на Гамп. И ето - най-сетне дългоочакваният миг настъпи.
- ... А сега за Закона на Гамп за Елементарната или иначе казано Обикновената Трансфигурация. Това е магьоснически закон за физиката и нейните особености. В него има пет важни Изключения, някои от които за храната и любовта - обяси младата учителка.
Значи това бил този закон. Чудесно! Червенокоската се заслуша с още по-голям интерес до края на часа. Преподавателката завърши урока и им даде домашно. Супер! Какво по-хубаво от това. Ема Кейтлин мислеше, че нищо няма да надмине този час. Е, поне днес. Но грешеше...


_________________
L'amour est la douleur
mais le bonheur.
Vous ne savez pas quand ça va faire mal
ou je fais le plus heureux du monde.
L'amour est tout.
avatar
Ема Кейтлин Линч
Грифиндор, Първи Курс
Грифиндор, Първи Курс

Брой мнения : 635
Дата на регистрация : 27.08.2010
Местожителство : Пазарджик

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Алисън Стоунър on Сря Яну 12, 2011 6:50 pm

Троп! Троп! Троп! Чук! Чук! Чук! С грациозна походка, Алисън Стоуунър вървеше по коридорите и пурмурната й мантия, независимо, че имаше няколко отворени прозореца и ставаше течение, стоеше прилепнало до тялото й и скриваше едно облекло, доста по-различно от преподавателско. С русоляви кадрици, леко нядигащи се от походката на високи токчета и с лек грим, Алис се бе насочила към класната стая по Трансфигурация, където имаше урок с първи курс. Ах, тези зверчета! Но засега не бяха изкарвали младата жена от нервите й. Десет минути оставаха до началото на часа - е, това показваше часовника на Мег. "Прекрасно" каза си Стоунър и продължи нататък. Винаги се е изненадвала, че върви доста дълго до кабинета, но явно много се отнасяше и... Но, това няма значение сега. Алисън се озова пред познатата й голяма дървена врата, с табелка "Трансфигурация". 5... 4... 3... 2... Засичаше дори и секундите и едно звучно "Зрррррррр" подсказа началото на часа.
- Здравейте - усмихнато каза Стоунър и подтича до бюрото, а мантията й, незнайно как, си остана в същата форма и не издаде онова "забранено облекло" - Надявам се, че всичко ви е ясно. Ако не питайте. Така... да започнем с урока - "Често използвани заклинания". Като цяло е лесен, но все пак не го пренебрегвяайте. Чрез магиите на Трансфигурацията, човек може да извлече ползи по всевъжможен начин. Единственото, което се желае от бъдещия трансфигурант е волята, непрекланяща се пред нищо и фантазията, нямаща граници. Само и единствено по този начин може да бъде постигната максималната сила на заклинанията и да бъдат отворени нови предели, непознати до онзи момент на магическото общество - обясни като за начало преподавателката - Най-често употребявани заклинания са тези за домакински цели, например за готвене, пране, шиене, заедно с омагьосвания за чистота, опаковане на багаж или дадени неща, както и разопаковането им. Ъъъ... - Стоунър обясни това доста подробно, а и го показа и на дъската, но след това явно се зачуди - По принцип, тези заклинания са често използвани, но все пак не може да се каже точно, защото всеки човек си има собствени предпочитания и нужди. Е това. Виждате и сами, че урока не е нито труден, нито огромен, нито много сложен. Така че няма да имате домашна, но искам да си го научите - оповести Алисън някъде към края на часа.
След известно време, звънецът би и стаята започна да се изпразва.

_________________
... You can confuse me! ...
... You make me feel irreplaceable! ...
... You make me feel yours forever ...
avatar
Алисън Стоунър
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор

Брой мнения : 337
Дата на регистрация : 06.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Ема Кейтлин Линч on Съб Яну 15, 2011 1:37 pm

Обичайната аларма, звъняща в 7.30 сурината, събуди Ема Кейтлин и тя набързо се оправи. Времето беше добре, поне на външен вид. Изгряващото слънце се издигаше бавно, но изобщо не топлеше все още заснежената земна повърхност. Затова Ем реши да се облече с по-дебели дрехи. След десетина минути , Ема облечена в една от грифиндорскте си манти се насочи към Голямата зала.
8.30 сутринта. Линч отиде до Общата стая и си взе препълнената чанта с учебници и тетрадки и се насочи към втория етаж. Първият й час беше по Трансфигурация и момичето се надяваше да мине добре. Много харесваше този предмет, ала оценките... Три пъти Надхвърлящ очакванията и само един Изключителен. Не беше чак толкова зле, напротив, но червенокоската искаше всичко да е перфектно, а май не беше така. Ем чувстваше нещо вътре в себе си. Някаква топка, заседнала в стомаха й, не й даваща мира. Беше тъжна, но не знаеше защо. Странно, нали?
Най-накрая стигна до стаята по Трансфигурация. Вместо да влезе вътре, синеоката се закова на място и не можа да помръдне нито един от крайниците си. "Ами ако се изложа и не съм подготвена! Какво ще стане тогава? Всички ще са разочаровани от мен." по принцип Ема не беше толкова скептично настроена, но днес нещо сякаш се беше променило. Погледа часовника си - 8.45. Трябваше да влезе, каквото и да й струва това. Надъха се и направи няколко крачки, ето беше вътре. Дузина лица я посрещнаха с усмивки. Слънчевите лъчи озаряваха цялата стая и я превръщаха във вълшебна. Всички картини излъчваха някаква странна светлина, бляскава, магична. Всички познати лица грееха и това страшно много помогна и повлия върху тъжното настроение на Ем Кейти. Момичето отиде, вече с широка усмивка, до мястото си. Айли вече беше там и когато я видя да се задава, я озари с огромна усмивка. Червенокоската се настани на слънчевия чин и си извади нещата. с Ли си прочетоха набързо предния урок и след известно време професор Стоунър влезе в стаята.
Днешният урок беше за "Често използвани заклинания". Преподавателката им каза, че по принцип урокът е лесен, но не трябва да го преенебрегват. Обясни им за какво се използват най-често трансфигурационните заклинания и за това, че не може да се определи кои са на-често използваните заклинания, защото всеки човек е уникален и различен и не може да се определи предпочитаемостта на всички. Ем записа всичко прилежно и пак цялата дъска беше изписана, незнайно как. След като професорката приключи с обясненията, зарадва първокиурсниците с новината, че нямат домашна, а след няма и пет минути часът приключи. Ем и Ли си събраха нещата, пожелаха приятен ден на Стоунър и се насочиха към изхода на стаята.
-- Странен час. Не мислиш ли? - обърна се Линч към русата хафълпафка, която кимна.
А щом най-сетне се освободиха от блъсканицта се насочиха към Библиотеката.

_________________
L'amour est la douleur
mais le bonheur.
Vous ne savez pas quand ça va faire mal
ou je fais le plus heureux du monde.
L'amour est tout.
avatar
Ема Кейтлин Линч
Грифиндор, Първи Курс
Грифиндор, Първи Курс

Брой мнения : 635
Дата на регистрация : 27.08.2010
Местожителство : Пазарджик

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Алисън Стоунър on Вто Яну 18, 2011 10:08 am

Времето минаваше и ето, че Стоунър отново имаше с първи курс. По програма трябваше да продължат с урока за заклинания.О, колко й беше лесно! Разхождайки се из кабинета си, най-сетне дочу звъкът от звънеца и след минути вече беше в класната стая, пълна с мъници.
- Добър ден! Как сте? - поздрави ги усмихната Алисън - Днес ще продължим с миналия урок. "Кои заклинания ще използваме ние?"Та, миналия час ви рязясних често използваните заклинания в магьосническата практика, а днес ще разгледаме и кои от трансфигурационните заклинания ще изполваме ние, в часовете, споменавани междудругото или подробно изучавани в нашите часове. Трансфигурационните заклинания са много на брой, но основние, които се изучават са към петнайсет, които ще се разглеждат подробно и още толкова, които ще споменаваме в отделните уроци. Заклинанията Авифорс, Вера Верто, Дъклифорс са най-простите магии, които се изучават съответно в първи и втоти курс. След няколко часа ще се запознаем с едно от тях - Авифорс. Дъклифорс и Авифорс превръщат обекти или магически същества в определени животни, а Вера Верто трансфигурира животни в бокали. Вече по - сложни са Снуфифорс, Дуро и Стийлклоу, които се изучават подробно в трети курс. Първите две магии превръща неодушевени предмети в живи, най-често животни, докато последната - Стийлклоу превръща животински нокти в стомана. Заклинанието Глисео и Драконифорс са за четвъртокурсниците, защото вече практикуването на заклинанията е по-опасно и сложно. Заклинанията Лапифорс, Инкарцифорс, Мелофорс, Авис, Протеевата магия и Пиертотум Локомотор са много сложни заклинания, които се изучават през последните три години от обучението ви. Няма да ви ги обяснявам подробно, в учебника ги има, както и към кой клон спадат. Затова за домашна искам да подредите всички заклинания, даддени в учебника, да ги подредите според клоновете към които спадат. Е, това е. следващият час ще кажем защо използваме заклинанията и ще обобщим целия урок. Въпроси имате ли? - обясни Алисън и огледа класа.
Никой не вдигна ръка, затова Мег се усмихна и освободи учениците.

П.П. Вечерта ще довърша урока в учебници, защото сега нямам време. Не забравяйте за изискванията за домашните.

_________________
... You can confuse me! ...
... You make me feel irreplaceable! ...
... You make me feel yours forever ...
avatar
Алисън Стоунър
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор
Пр-тел по Трансфигурация; рък-л на Грифиндор

Брой мнения : 337
Дата на регистрация : 06.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци за първи курс

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите