Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Гласувайте за форума
BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове

Уроци на първи курс

Go down

Уроци на първи курс

Писане by Елена Николаевна on Пет Дек 17, 2010 7:56 pm

Уроците на малките зайци.

_________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци на първи курс

Писане by Елена Николаевна on Сря Дек 22, 2010 1:02 pm

Увод в предмета.

Ужас. Елена имаше урок с първокурсниците. Те бяха най-трудни от всички, защото трябва да ги опитомиш, а това е много трудно, защото своенравните дразнещи характери на малките дечица бяха досадни. Невинните погледи, усмивките тип "замазвам положението"... Всичко това беше до болка познато на директорката. Тя вървеше по пустите подземия на Хогуортс. Беше все още рано сутринта и никой не беше благоволил да стане. Влизайки в общата стая на Слидерин, тя закачи обявата за куидичните мачове на голямата дъска, намираща се на една от масивните стени, и излезе незабелязана.
Разхождайки се из коридорите на приземния етаж, тя поздравяваше ранобудните преподаватели с изкуствена усмивка, но беше толкова добра актриса, че никога не ѝ личеше. Реши, че ще е по-добре да влезе след учениците в часа - това щеше да направи появата ѝ по-очаквана и драматична. Трябваше да наплаши тези глезльовци и да им покаже, че това магическо училище не е шега работа, а най-отговорната част от живота им, а именно частта, когато стават магьосници. Но малцина осъзнаваха това, разбира се, а единствените, които наистина го правеха, се сещаха в горните курсове.

Времето минаваше по-бързо, отколкото на Лена ѝ се искаше. Минаваше девет и тя побърза към първия етаж. Забеляза как стълбите объркаха много едно момиченце и с помощта на магия ги спря и ѝ помогна да се качи. С усмивка на лице, детето благодари на Елена и тръгна нанякъде, но директорката ѝ отвърна само с един многозначителен поглед. Звънецът удари и ... О, тогава тя влезе. Елена Николаевна. С биенето на звънеца, токовете ѝ отекнаха между високите стени на каменното помещение. Косата ѝ беше вързана на стегнат кок. Лена прекоси цялото помещение. Всички я гледаха, тя не гледаше никого. Когато стигна зад катедрата, тя се обърна светкавично и изгледа всички безчувствено. Тропна с пръчката си по черната дъска зад себе си, върху която се изписа с красив почерк, нейния, Елена Николаевна.
- Вече знаете името ми. Аз съм директор на Хогуортс, преподавател по Защита срещу Черните изкуства и ръководител на тези от вас, носещи зелени мантии. Но може би това ви е известно. Все пак няма да си създавам репутация на "не-обичаща-да-говори" жена, нали така? - попита риторичния си въпрос, а сапфирено сините ѝ очи огледаха всеки един от малките първокурсници, стоящи зад чиновете си.
Ха, добре.
Така ще си спечели тишина и уважение, поне този път.
- В настоящия час няма да преминаваме директно към материала. И не, няма да ви карам да се представяте. Това е пълна загуба на време. Имам ви имената в списък, а паметта ми е достатъчно развита, за да ги запомня след едно прочитане. Затова, нека започваме по същество. Предметът Защита срещу Черните Изкуства е един от най-важните, затова е и задължителен. В него ще учите главните магии за защитаване и атакуване. Но не само това. Същността и сърцето на този предмет са черните изкуства. Тъмни създания, предмети, истории и поверия за миналото, тъмни магьосници. Всичко това ще изучим през следващите седем години. Може би ще ви е интересно да ви разкажа за самите черни изкуства? - попита тя и видя искриците в очите на малчуганите. - Добре. Черните изкуства могат да се практикуват и за добри дела,не само за злини.Това е потвърдено от велики магьосници,които знаят това от опит.Точно заради това твърдение,Изкуствата като цяло се делят на две части - Черни изкуства и Бели изкуства. Зависи за какви цели се използват и,разбира се,от какъв магьосник.Приема се, че делението на бяла и черна магия е основно и оттук тръгват всички останали подвидове.Всичко това ще учим по-подробно следващия път, но няма да е лошо поне да се сетите за нещата, които съм говорила, за да ви е по-лесно. Можете да си учите уроците от учебниците, но ще е хубаво и да си водите записки, защото някои от нещата, които ще ви кажа, са много по-добри, отколкото са написани в учебника.
Тогава Елена загледа децата, които кимнаха разбиращо. Не след дълго, звънецът удари и часът свърши.

P.S. Домашно нямате, обаче ще оценявам Роу Плея, който е задължителен._________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци на първи курс

Писане by Линда Харисън on Сря Дек 22, 2010 3:04 pm

След закъснението на Лин в първият и ден и час , момичето реши _ да побърза , за да не закъснее и за втория си час. Хафълпафката имаше Защита срещу черните изкуства _ с Директорката на Хогуортс .
Момичето се движеше по коридорите и внимаваше къде стъпва , защото имаше стъпала ,които просто си изчезваха. Училището още беше ново за Линз и най-вече беше малко объркващо. Навсякъде _ всичко се движеше и картините си ходеха на гости , a най-странни бяха стените , които правеха излюзии , че са стаи. Беше си объркващо.
Линзи _ зави по един коридор и се озова в съвсем друг. Явно си беше, че е объркала посоките. С въздишане, момичето пое в противоположна посока и се молеше да влезе навреме в час.
С последни сили (и тичане) , първокурсничката едвам не се блъсна със съучениците от нейния дом.
Всички чакаха _ учителката с явно нетърпение и още по-горещо очакваха първия си значителен час. Най-сетне учителката пристигна и всички седнаха по чиновете
Стаята беше просторна и уютна. Учителката обаче им даде да разберат , че тя е една от малкото сериозни и наистина строги учители , които няма да позволят лигавщини в нейния час. След като дори не се представи - така де ясно е че всички я знаят , но все пак..- тя се зае да обяснява на първокурсниците Защита срещу черните изкуства и по-специално за Черните изкуства.
Очичките на първокурсниците заискряха от удоволствие.
Лин обаче се учуди , че Черните изкуства _ могат да се използват и за добра цел , но реши да си замълчи. Hищо ,че вътре в нея напираха въпроси.
Като цяло часът беше интесен и заинтригуващ , но стана още по-хубав , като учителката им каза , че нямат домашно.
Един по един всички започнаха да се изнизват от стаята за да отидат към следващия си час.
avatar
Линда Харисън
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 93
Дата на регистрация : 27.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци на първи курс

Писане by Джон Халиуел on Сря Дек 22, 2010 7:43 pm

Напоследък имаше ужасния навик да се излежава до късно и да спи,поради което днес се случи,че вече закъсняваше за час,а Джон пирдължаваше да спи.имаще нужда от тази почивка,като се имаше предвид,че се записа за отбора по куидич и това означаваше,че нямаше да има възможност да си подремне малко.
Около половин час по-късно момчето се събуди и се прозя,прекрасон нещо беше човек да стане и да почуства,че нищо и никой не може да му развали денят.
Само,че тогава погледът му падна върху часовинкът,намиращ се долу до леглот и като видя часът,направо сърцето му спря.часът по ЗСЧИ при директорката Николаевна.
Това вече катастрофа и като се опита да не мисли,буквално взе дрехите и по нощница излетя навън и хъврли невероятен спринт къв кабинета.
Прзе цялото това време,първокурсникът се обличаше в движение,но това имаше своите рискове и по едно време скъса долното си бельо.
Вече мъртво съсипан,застана пред стаята и като се постара да не се вижда скъсаното място,почука на вратата и с изражение на обречен на смърт,пристъпи на пред и пухтеше като крава.Езва си поемаше въздух и вместо Добър ден,кимна с глана на директорката и една успя да седне на най-близкия чин и да се посъвдеме от случилото се.
Не обърна кой знае какво винамние наоколо,единственото което му хареса беше спокойствието и уюта,който излъчваше кабинета и присъствието на едно момиче то Хафълпаф,май това бяха децата за този час.
Джон успя да стабилизира състоянието си и някак неуверено вдигна глава към учителката и с затаен дъх я зачака да започне.Беше уплашен и стресиран,но тя не направи въпрос от закъснението и с строг тон заяви,че няма да толерира лигавото и несериозно държание по време на часовете.
Второто нещо беше представянето на самия урок ,който беше за въвеждането в самата наука и за какво се използа и с какви цели.
Момечто беше чел някакви четива по този въпрос и не се учуди,че ЗСЧИ могат да се използват по добър и лошин в зависимост от целта на дадения магьосник.
С равномерен и красив почерк започна да си записва урока и вече напълно успокоен,слушаше напрегнато и внимателно учителката,докато стана време за тръгване и за изненада не получиха домашна по урока.
Никак не се оплака от този първи час,всичко му допадна от теоретичната част,както и полезните неща,който им каза директорката и се очертаваше не леки,но доста приятни и поучителни занимания при нея.
avatar
Джон Халиуел
Рейвънклоу, Първи Курс
Рейвънклоу, Първи Курс

Брой мнения : 112
Дата на регистрация : 05.12.2010
Местожителство : Стара Загора

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци на първи курс

Писане by Айли Ричардс on Сря Дек 22, 2010 8:14 pm

Часът при директорката мина много неусетно за Айли. Още от малка тя обичаше да слуша за черните изкуства и макар те да я плашеха, родителите й правеха всичко да изглежда като някаква шега, но все пак й показваха, колко е важно да се пази от тях и никога да не им се доверява. Директор Николаевна показа колко държи в нейния час няма място за лиготии. Айли определено беше много стресната от нея и реши винаги да се държи добре в часовете й. Голяма изненада за всички беше това че професорката не им даде домашни. Всички си тръгнаха и започнаха да говорят вкупом.
Айли все още беше запленена от часа и не забеляза когато стаята се изпрани. Когато най-накрая се опомни с бързи и ловки движения събра учебниците си и се отправи към следващия си час. Надяваше се всичките да минат все така интересни и неусетни като часът им по ЗСЧИ. Точно когато излизаше през вратата хвърли последен поглед към преподавателката и отново се възхити на това колко красиви могат да бъдат учителите тук. За Айли това да се намира тук бе като сбъдната мечта и много, ама много се радваше че може да присъства в часовете на директорката Николаевна.
avatar
Айли Ричардс
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 365
Дата на регистрация : 15.12.2010
Местожителство : СаТуРн

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци на първи курс

Писане by ???? on Чет Дек 23, 2010 3:52 pm

Събудих се по-рано от обикновеното , за да не закаснея отново за час.Днес имах час по ЗСЧИ,предмет който винаги съм мечтал да изучавам.Реших да не вземам със себеси кактуса си,за да не ми създаде неприятности.Излезнах от общата стая на Рейвънклоу и се запътих към първия етаж.Очакваше ме доста път но бях уверен в себе си,че като стигна ,всичко ще е добре.Докато слизах по спираловидните стълби на кулата се срещнах с няколко призрака.Стигнах първия етаж с усмивка и застанах пред вратата на която имаше табела "Защита срещу черните изкуства"Влязох вътре и седнах до прозореца на по-преден чин,за да мога да чувам добре госпожата.
Когато се събрахме преподавателката влезе с грациозна походка.Запъти се към задните чинове без да ни гледа и замахна с пръчка към дъската в другия край на стаята.Името и се изписа с красив почерк.То беше Елена Николаевна.Това беше нашата скъпа директорка която изглеждаше строга и красива в същото време.Разказа ни за предмета(видове магия,какво ще изучаваме и куп други интересни неща).Като за първи час мина добре.Нямахме никакво домашно поради което се намусих.Но в следващия час беше почти сигурно че ще ни даде и че ще изучаваме някои магии по-подробно.Нямах търпение пак да пристъпя прага на тази стая.Аромата беше прекрасен.Когато госпожата каза "Довиждане ученици" се чу гръм.Побиха ме тръпки,все едно госпожата го предизвика!След часа се запътих към библиотеката ,да намеря нещо интересно за ЗСЧИ
.

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Уроци на първи курс

Писане by Ема Кейтлин Линч on Чет Дек 23, 2010 5:36 pm

Ема се събуди рано, защото много се вълнуваше. Пъвият й час беше по Защита срещу Черните изкуства - един доста интересен, поне доколкото бе чувала от братята си, предмет и тя с огромно желание искаше да го изучава, а затова трябваше да влезе навреме в час. Момичето бързо излезе от общата стая и нахълта в блъскащата се тълпа, бързаща или към Голямата зала за закуска, или към някоя от поляните, или пък към поредица от коридори и класни стаи за урок. Имаше много ученици, и то по-големи, доста по-големи, от Ем Кейти и момичето замалко да бъде смачкано, но...е, за щастие, червенокоската се измъкна, макар и с доста големи усилия от тълпата и се освободи, не освободи не е правилната дума, още имаше бързащи момичета или момчета, но поне можеше да се върви по-спокойно и да се оглежда. Точно това направи и Линч. Насочи се към един от коридорите, сочещи към първия етаж, където бе стаята по ЗСЧИ и кабинета на професор Николаевна, строгата, но справедлива директорка(е поне така мислеше Ем). Беше много красиво, но малката не трябваше да се заплесва, за да не закъснее, затова се насочи бързо към стаята и след известно време се озова точно пред нея, много задъхана, но и много щастлива.
Влизайки в стаята, Линч ахна. Не само, че кабинета беше уникален с хилядите портрети по стените, но също така имаше и десетина други нейни връстници със... Не, не можеше да се опишат точно лицата на останалите, също и на Ема, което изразяваше същото нещо; на лицата на малките беше изписана същата тревога и уплаха, но и точно това... въодушевление, учудване от обстановката около тях. "Е, не съм единствената, която е притеснена, мисля." помисли си Линч и това сякаш й вдъхна повече смелост, затова тя тръгна към чиновете, за да потърси свободен, а ако имаше късмет - такъв, на който е седнал друг грифиндорец. Обиколи всички чинчета, но на нито един от тях нямаше седнал грифиндорец и за миг това натъжи Ема, но червеникоската веднага се съвзе и отиде до едно чернокосо момичето от... да, щом на мантията има жълт, знак ли беше, символ, грифиндорката не можа точно да определи, значи беше от Хафълпаф.
--Здрасти, може ли да седна тук? - попита плахо Линч - Мястото свободно ли е? - продължи тя и се усмихна, при което хафълпафката кимна, също се усмихна дружелюбно и се представи.
--Приятно ми е, аз съм Ема Кейтлин Линч - започна нашата познайница, но не можа да продължи, защото точно в този момент би звънеца и директорката влезе в стаята.
Щом поздрави, професор Николаевна написа името си прилежно на дъската и започна да обяснява всичко около предмета й. Ем Кейти я слушаше внимателно и... не, не можеше точно да се определи погледа, с който я гледаше - и страхопочитание, и възхищтение, и въодушевление се изписваха във ведросините й очички.
След известно време, звънецът удари, при което Ем се оправи, каза "Довиждане" на преподавателката й и излезе от стаята. Но това беше доста трудно, защото доста първокурсници трябваше да излязат, а и самият коридор не беше празен, така че беше трудно, но не и непостижимо и Линч успя да излезе и се насочи към... е, и тя още не знаеше накъде.

_________________
L'amour est la douleur
mais le bonheur.
Vous ne savez pas quand ça va faire mal
ou je fais le plus heureux du monde.
L'amour est tout.
avatar
Ема Кейтлин Линч
Грифиндор, Първи Курс
Грифиндор, Първи Курс

Брой мнения : 635
Дата на регистрация : 27.08.2010
Местожителство : Пазарджик

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци на първи курс

Писане by Жозефин Реа on Пет Дек 24, 2010 6:42 pm

Една дългокоса фурия търчеше из спалнята на Рейвънклоуските момичета. И това естествено бе Жозефин. Беше закъсняла. Отново. При това още за първия си час в Хогуортс. И това не беше добре. Въобще. Защото часът бе при директорката и Жо не искаше да прави лошо впечатление още в началото. Фурията затърча към кабинета.
Но ето че изкара късмет и видя, че учителката все още не е влязла в час. Момичето влезе и за настани. Секунди по - късно професор Николаевна вече бе в стаята и бе започнала урока си. Момичето се заслуша в прекрасния и глас. Часът наистина и харесваше, а с невероятната учителка той ставаше още по-увлекателен. Жо много бе чела за черните изкуства, но въобще не знаеше как да се защитава от тях.
Жозефин внезапно потрепери. В стаята се бе отворил прозорец внезапно и студеният вятър бе задухал с пълни сили. Учителката с махването на пръчката си го затвори и продължи урока. Минути след това часът завърши и професор Николаевна попита първокурсниците дали имат въпроси към нея. Никой не вдигна ръката си, учителката оповести, че няма да даде домашна и пусна всички да си вървят. Жо се отправи към следващия си час - Грижа За Магическите Създания.
avatar
Жозефин Реа
Рейвънклоу, Първи Курс
Рейвънклоу, Първи Курс

Брой мнения : 19
Дата на регистрация : 08.12.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци на първи курс

Писане by Зита Аведон on Нед Дек 26, 2010 7:38 pm

Зита беше момиче, което определено се вълнуваше най - много от часовете Защита срещу черните изкуства и Грижа за магически създания. Любовта `и към животните и чувството `и за самозащита правеха тези два предмета специaлни. Аведон беше примерно момиче, но за първи път от много време тя щеше да закъснее за час.
Сутринта беше забравила да навие будилника си и се събуди девет без десет, докато часът започваше след десет минути. Котката `и винаги знаеше какво става, защото точно тя скочи върху нея тази сутрин и я събуди. Момичето се разбуди бавно, но погледна часовника и скочи от леглото. В банята се забави около пет минути, облече каквото `и видяха очите и изкочи извън, като със затварянето на вратата събуди няколко момичета, които също закъснаяваха. В коридора, слава богу, не се лута дълго и стигна в класната стая малко след биенето на звънеца. Госпожата още не беше пристигнала и тя си отдъхна. Настани се на във втората редица, на средния чин и приготви тетрадката и учебника си. В момента, в който се обърна учителката вече беше влязла, толкова тиха и с такъв безчуствен поглед, Зита се стресна, но не го показа. Госпожата с един замах на пръчката изписа името си на дъската "Елена Николаевна". Започна да говори , без никаква нотка на радост. Детето мислеше, че този час ще протече скучно, като всички останали първи часове, с представяне. Но за радост, поне на Зита, не беше така. Порфесорката започна да обяснява за съществуването на два вида магия бяла и черна. Аведон си записваше всичко важно, което преподавателката казваше. омашно нямаха и след биенето на звънеца, учителката стана и си отиде по същия начин както беше дошла, бързо и тихо като змия. Зита не знаеше какви впечатления да си създаде за госпожата, но скоро щеше да разбере. Тя стана и с весела походка тръгна към Хафълпавската обща стая.
avatar
Зита Аведон
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 71
Дата на регистрация : 14.12.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци на първи курс

Писане by Елена Николаевна on Чет Дек 30, 2010 3:56 pm

Първи урок

Постепенно голямата класна стая започна да се пълни в първокурсници. Лена беше тук от рано, защото подготвяше документите около пътуванията към Хогсмийд. Когато всички се настаниха, тя стана от катедрата и започна да говори:
- Здравейте. Надявам се да сте си научили урока, защото днес продължаваме нататък, а именно с видовете магически сили. Магията е дефинирана като „науката-изкуство, която причинява промени в съгласие с волята.” И тъй като човек е мотивиран от собствените си емоции за любов и омраза, магията се развила в две форми: първата, мотивирана да се правят добрини на човечеството и наричана бяла магия, и втората, наричана черна магия, целяща да му навреди. Обикновено погрешно се смята, че този, който практикува магия, е магьосник или вещица. Това не е така, защото магията по своята същност е практика, което означава, че всеки може да я изучи и да я прилага. Такива хора са наричани магове, а вещицата е жена, принадлежала към времето на Европа преди появяването на Христос. Магията, която властва над желанията на някой друг по силен, обвързващ и постоянен начин е тази, която цели вреда, болка или смърт. Това е например, когато някое заклинание причинява болка, поврежда собствеността или изисква контрол, или сила върху някого. Такива заклинания правят магъосниците, а тези цели са изключително неетични, поради което трябва да бъдат избягвани от практикуващите магия. По принцип магията се разделя на няколко подвида. Най-простата форма на магьосничество е когато определен физически акт се изпълнява, за да се постигне конкретен резултат. Например восъчна фигура се поставя над огъня, за да се предизвика нечия смърт, кръв се разпръсква над ливадите за плодородие през следващата година или пък от корда се правят възли за попътен вятър при пътешествие по море. Формите на магиите определят размера на народните поверия и често се наричат черна магия. Една от причините да се асоциира черният цвят се крие в създалата се в Египет магичност, наречена „Кем”, което означава черно. Това се дължи на факта, че плодородната почва на делтата на Нил е черна, за ралика от неплодородните пясъци на заобикалящата я пустиня, които са червени. Затова в Египет черното е добро, а червеното представлява злото. Освен това кожата на хората, живеещи в районите на Африка, Индия, Австралия, Карибите и т.н. имат тъмна кожа. Много от египтяните също, което подсилило асоциацията със собствената им земя. Затова магията на „черната държава” се превърнала в „черна магия”. Друга доста известна форма се нарича "некромантия" - но точно в този момент, звънецът удари. - Добре, ще прочетете за некромантията сами. За домашно искам да направите подробен план на урока, както и да отговорите на първи въпрос от учебника. Свободни сте!

_________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци на първи курс

Писане by Ема Кейтлин Линч on Пет Дек 31, 2010 12:09 pm

Сутринта Ема Кейтлин имаше втори час по Защита срещу Черните изкуства при директорката - професор Николаевна. Момичето си сложи учебниците в чантата и доста рано отиде в кабинета по ЗСЧИ. Празна класна стая, с няколко ученика и преподавателката, която явно бе дошла тук отрано. Гробовна, мъртвешка тишина, която даже плашеше, нарушавана само от тихо и неравномерно драскане на перото по пергамента, над който професорката се беше навела.
Момичето поздрави директорката и се огледа, за да си намери място. За разлика от миналия път, сега червенокоската имаше доста по-голям избор. След кратък размисъл, момичето се насочи към едно място до прозореца, откъдето имаше страхотна видимост и към дъската, и към... куидничното игрище, което сега беше пусто и затънало с преспи. Е, не! Беше изключено Ема да блее през прозореца и да не слуша урока. Ако това си мислехте! Действително, чина бе сравнително близо до преподавателското бюро и Ем Кейти можеше да наблюдава всяка дума и всяко действие на директорката, за да не пропусне нищо и да не си понижи оценката. Всъщност, първата й бележка по този предмет беше Изключителен, но момичето бе сигурна, че има нужда от подобрение, защото оценката й беше на границата с Надхвърлящ очакванията.
...Десет-петнайсет минути преди да започне часа, минути, в които останалите в помещението стояха кротко и мълчаха, а някои даже(в това число и Линч) си преглеждаха урока в учебика, стаята започна да се пълни и шумотевицата нарастана. А когато звънецът оповести началото на часа, преподавателката стана от катедрата и заговори.
Днешният урок беше за видовете магически сили. Това се стори много интересно за Линч и тя попиваше всяка дума на директорката, записвайки си най-важните неща. Професор Николаевна даде много интересни примери, някои от които и Ем бе чувала. Когато звънецът би, преподавателката започна да обяснява на първокурсниците за "некромантията". Николаевна им каза да прочетат за некроманитията сами, а за домашна да направят подробен план на урока и да отговорят на първи въпрос от учебника. Ема още не го бе прибрала и затова набързо погледна - трябваше да напишат съчинение. "Добре, Ем Кейти, ще се справиш" подсили се грифиндорката и си прибра нещата. Синеоката излезе от стаята, като не забрави да пожелае "Приятен ден" на преподавателката и се насочи към Голямата зала.

_________________
L'amour est la douleur
mais le bonheur.
Vous ne savez pas quand ça va faire mal
ou je fais le plus heureux du monde.
L'amour est tout.
avatar
Ема Кейтлин Линч
Грифиндор, Първи Курс
Грифиндор, Първи Курс

Брой мнения : 635
Дата на регистрация : 27.08.2010
Местожителство : Пазарджик

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци на първи курс

Писане by Айли Ричардс on Пет Дек 31, 2010 1:57 pm


I think you can do much better than me
After all the lies that I made you believe
Guilt kicks in and I start to see...

Както винаги телефонът ми ме събуди с песен. Песента на Hinder, Better Than Me винаги ме е събуждала. Дори и когато не бях на училище. Набързо спрях алармата, за да не събуди останалите и започнах да се приготвям. Днес не бях в настроение, и затова реших да се облеча в другият ми любим цвят - черното. Тръгнах на разходка. Както винаги. До такава степен бях свикнала да се разхождам сутрин, че не забелязвах как минава времето. Всяка сутрин, ама абсолютно всяка закъснявах за закуската в Голямата зала. Тази сутрин реших наистина да се постарая, за да не се налага да закусвам отново сама на масата на Хафълпаф.
В крайна сметка успях. По пътя трябваше да мина и да взема нещата си за часа при директор Николаевна. Днес беше вторият ни час по Защита Срещу Черните Изкуства. Както никога стълбите не се преместиха докато минавам, за да ме заведат на някое нежелано за мен място. Дори не стъпих на нито едно изчезващо стъпало. Стигнах в подземията, и когато наближих портрета, който пазеше моя дом казах набързо паролата и нетърпеливо потропвах с крак, докато картината се отмести. Влязох в общата стая като фурия и се отправих към спалнята на момичетата. Взех учебниците от шкафчето до леглото ми и тръгнах да се връщам към Голямата зала. На връщане имах отново същия късмет и не се отклоних от пътя, дори и за секунда. Толкова се бях залисала в бързане, че за малко да не успея да спра при залата. Изчаках малко да успокоя дишането си, преди да вляза в препълнената зала. Най-накрая успях. Тази сутрин като никога не закусих сам-самичка на масата ми, и не трябваше да бързам да закуся, за да не закъснея за часа.
След храненето всички се запътиха към мястото на което имат часове. Аз заедно с всички първокурсници се запътих към кабинета по ЗСЧИ. Всички бяхме много учудени от факта, че професор Николаевна вече е в кабинета. Когато часът започна тя ни поздрави и изказа надеждата си да сме си научили урока. След това тя заобяснява всичко за магията, т.е. от къде идва думата, как се дефинира тази наука и много други факти. Госпожа Николаевна тъкмо стигна до некромантиката и звънецът оповести края на часа. Директорката на Хогуортс ни даде за домашно, да направим план на урока в учебника и да отговорим на първия въпрос, и изчезна през вратата. Всички първокурсници от кабинета се присъединихме към блъсканицата в коридора и се разпръснахме из замъка, за да намерим следващия си час.
avatar
Айли Ричардс
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 365
Дата на регистрация : 15.12.2010
Местожителство : СаТуРн

Върнете се в началото Go down

Re: Уроци на първи курс

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите