Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Гласувайте за форума
BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове

Дневник

Go down

Дневник

Писане by Сарафина Тонере on Пет Дек 17, 2010 7:54 pm

Списък с учениците, записали да учат Пророкуване:

Трети курс

Четвърти курс
Аделин Лерой /Слидерин/

Пети курс
Аня Владимирова /Слидерин/
Василиса Драгомир /Рейвънклоу/
Харпър Колинс /Грифиндор/

Шести курс
Итън Моргенстърн /Хафълпаф/

Седми курс

Критерии за оценяване:

Правопис, пунктуация, спазване на граматичните норми
Тоест - да се стараете да спазвате правилата, на които ви учат в училище в час по Български език. Знам, че за да се научат правилата на българския правопис са нужни години, но съм убедена, че всичките знаете достатъчно, че да е грамотно, затова и няма да приемам постове или домашни пълни с грешки. Също така знам, че когато пишете на клавиатурата е много вероятно да се получават някакви неволни грешки, което означава - проверявайте си поне веднъж, ако не и повече пъти, постовете преди да ги пратите. Наистина ще съм много взискателна в това отношение, защото съм сигурна, че никой не обича да чете РП-та, в които има толкова грешки, че не се чете какво точно е написано и не се разбира какво е искал да каже потребителят. За една до три грешки няма да се заяждам, но ако са повече мога и да отнемам точки, в зависимост от броя им.

Дължина на постовете
Не знам дали имам правото да го правя, но най-вероятно след всеки урок ще казвам колко реда минимум изисквам от постовете ви и от домашните ви. Но от сега да си предупредя - най-вероятно под десет-петнайсет реда няма да приемам постове и за всеки ред по-малко отново ще отнемам точки, а ако е по-дълъг, но и има съдържание, мога и да добавям точки.

Съдържание
~ Първо и най-важно - описателност. Описвайте обстановката, чувствата, хората, мислите, действията и това са само част от възможностите. Хора, просто описвайте. И се старайте да поднасяте информацията, която описвате с изненади, по интересен за четящите начин и т.н.
~ Да изпълнявате задачите, които съм дала в урока. Ако съм казала четете еди-коя си глава от еди-коя си книга - пишете как сте я чели, освен ако не влиза в идеята ви точно в моя час да бъдете бунтар, но това също ще трябва да го кажете и опишете, защото иначе просто ще си отнемам точки неред. Ако съм дала практическа задача или колективна работа, също трябва да опишете как я изпълнявате и т.н.
~ За въпроса с "марионетките". Позволявам ви да описвате мои думи и реплики, стига да не са прекалено фрапантни. Условието ми е да се съобразявате с характера на героинята ми и това, което е написано в урока и да не си позволявате прекалено много. Не искам целият ви пост да се крепи върху моите действия, защото и това съм го вждала и при мен няма да позволя да се случва. Ако преценя, че сте описали мое действие, което аз не одобрявам и не смятам, че някога героинята ми би направила - ще отнемам точки. За действията на съучениците ви се разбирайте с тях, но ако видя, че си позволявате прекалено много и с техните герои, отново ще отнемам точки.
~ Диалози, монолози, дискусии и т.н. Тези неща също ще ги оценявам, особено ако го има като задача в урока. Но отново - недейте да оповавате целия си пост на приказките. По-нагоре съм писала кое е най-важното, така че се старайте да се придържате към него. Но пък не пренебрегвайте и говоренето. Ако имате пряка реч достатъчно, не прекалено много и на място - ще ви давам нужните точки, но ако е прекалено много или изобщо липсва, въпреки че съм го дала като задача или пък не е коректно - ще отнемам.

Смисъл и идея на постовете
Много бих се радвала ако постовете ви в моя клас имат така голям смисъл, както за вас така и за историята на форума, също като останалите ви постове из училището и извън него. Което означава не просто да правите някакви автоматични действия, които са ви хрумнали, а написаното да има някаква крайна цел, да води към нещо, което смятате да направите с героя си нататък или пък вече сте направили. Да свързвате предмета, преподавателя, съучениците си, ако ще и самата класна стая с останалото, което пишете из форума. Искам да кажа - присъствието ви в часовете да е част от живота на героя ви, а не просто досадно задължение, което да правите мужду другото, докато през останалото време развивате персонажа си. Можете в часовете ми да развивате истории, да разкривате още от героя си и т.н. Принципно не смятам да давам или отнемам точки за това, но ако наистина се постараете най-вероятно ще ви дам бонус.

Система на оценяване:

Общият брой точки, който ще давам на урок е 30.
Максимумът, който получавате за правилен правопис е 5 точки.
Максимумът, който давам за дължина е 10 точки.
Максимумът, който давам за съдържание 15 точки, като се разпределят така:
Описания - 5 точки.
Изпълнение на зададената задача - отново 5 точки.
Диалози, монолози, дискусии... - 3 точки.
И игра и с останалите герои - 2 точки.
Последният критерий е относителен, но може да бъде и решаващ. Наистина много ще се радвам ако се опитвате да го спазвате и повярвайте ми - ще го награждавам. Ако не с допълнителни точки за конкретния урок, то с точки за дома, повишаване на общия ви успех и т.н..
За непредадено домашно се свалят две единици от оценката за урок.
За ненаписан пост и непредадено домашно се отнемат точки от общата ви оценка за цялата година.

Изключителен /И/ - От 25 до 30 точки
Надхвърлящ очакванията /Н/ - От 20 до 25 точки
Приемлив /П/ - От 15 до 20 точки
Слаб /С/ - От 10 до 15 точки
Ужасен /У/ - От 5 до 10 точки
Трол /Т/ - Под 5 точки

Общо взето това е. Ако съм пропуснала да впиша някой ученик или съм добавила някого без да искам, моля уведомете ме по ЛС или в съответната тема. Също така и ако смятате, че оценката ви е по-висока или по-ниска, отколкото трябва. Принципно ще ви пращам и рецензии, за да не е просто една буквичка, която може да значи всичко и нищо, но ако наистина смятате, че не съм ви оценила коректно или обективно по някой критерий - уведомете ме и аз ще преценя или пък ще ви дам пълното обяснение, а ако отново смятате, че не е коректно, ще го обсъдим или пък накрая просто ще ви отрежа. Съжалявам предварително ако се получи така.


Последната промяна е направена от Сарафина Тонере на Пон Яну 17, 2011 6:25 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

_________________
I don’t want to die, what will I do if I die?FOOL! What are your eyes for? Decoration?
avatar
Сарафина Тонере
П-тел по Пророкуване; рък-л на "Хафълпаф"
П-тел по Пророкуване; рък-л на

Брой мнения : 128
Дата на регистрация : 16.12.2010
Местожителство : The Chocolate Factory

Върнете се в началото Go down

Re: Дневник

Писане by Сарафина Тонере on Чет Дек 30, 2010 5:54 pm

Оценки от първи урок:

Четвърти курс
Аделин Лерой /Слидерин/ - П

Пети курс
Аня Владимировна /Слидерин/ - П
Василиса Драгомир /Рейвънклоу/ - Т
Харпър Колинс /Грифиндор/ - Т

Всичките имате време да предадете това, което не сте предали, докато пусна следвашия урок (т.е. най-късно утре). Това не важи за Аделина Лерой, тъй като тя ме е предупредила и като си предаде домашното (дори и да е след дадения срок), ще и оправя автоматично оценката. Това означава, че засега няма и да нанасям точки при домовите часовници, нито ще ги отчитам където и да било другаде. Просто ви давам представа за положението и ви оставям още време да го оправите, ако успеете, ще променя и оценките ви.

_________________
I don’t want to die, what will I do if I die?FOOL! What are your eyes for? Decoration?
avatar
Сарафина Тонере
П-тел по Пророкуване; рък-л на "Хафълпаф"
П-тел по Пророкуване; рък-л на

Брой мнения : 128
Дата на регистрация : 16.12.2010
Местожителство : The Chocolate Factory

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите