Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Гласувайте за форума
BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове

Дневникът

Go down

Дневникът

Писане by Майла Беласивна on Пет Дек 17, 2010 6:21 pm

Тук ще нанасям оценките от задачите и домашните които давам.

Скала за оценяване

Оценки за домашни:
Трол (Т) - минус 10 точки
Ужасен (У) - 0 точки
Слаб - + 5 точки за домът ви
Приемлив (П) - + 20 точки
Надхвърлящ очакванията (Н) - + 30 точки
Изключителен (И) - + 40 точки

Точки (и оценки) за роу плей в час:
Слабо + 5 точки
Среден + 10 точки
много добро + 20 точки
отлично + 30 точки

_________________

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
(To say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

Not seein' that lovin' you
That's what I was trying to do, ooo
avatar
Майла Беласивна
Преподавател по История на магията
Преподавател по История на магията

Брой мнения : 83
Дата на регистрация : 30.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Дневникът

Писане by Майла Беласивна on Сря Дек 29, 2010 4:21 pm

Оценки от 1 урок,1 курс:Домашно-"Какви са плюсовете в това да си магъосник/вещица?"

Хафълпаф:
Линда Харисън
Spoiler:
Плюсовете са прекалено много. Всичко ти е на готово.
Например : Не чистиш часове наред , а само замахваш с вълшебната си пръчка и всичко е кристално чисто.
Или пък магипортирането: Вместо да се придвижваш цял ден и да се блъскаш със всички останали и отиваш на определено място , точно за секунда.
Също така и в готвенето е много полезно : Седиш и гледаш телевизия например докато храната се готви сама , с един замах на пръчката
За всичко е полезна магията , но ние не я даваме на така наречените "мъгъли" , защото и те ще искат всичко да им се оправя с магия. Ние се крием от тях и засега е успешно.
С магия ние оправяме всичките си проблеми : от проблеми в ежедневието ни до сериозни проблеми. Света ни зависи изцяло от магията. Без нея , ние ще сме безпомощни и с нищо по-различна от обикновенни хора

Линда получава И+40 точки,+30 точки от РП.

---

Айли Ричардс
Spoiler:
Винаги се е считало, че да си магьосник е хубаво. Дали е така? Само ние можем да кажем. Ние сме магьосници и не можем да оставим мъгълите да ни казват дали е хубаво или лошо, да сме това, което сме.
Според мен да си магьосници е като дар от Бога. Защото всичко за нас е по-лесно. Но въпреки това, магиите могат да се възприемат и като лошо нещо. Ето например черните магьосници, повечето мразят мъгълите и биха направили всичко за да направят зло на хората, дори и на някои от магьосниците. Обаче все пак има и добри магьосници, който биха жертвали всичко, за да помогнат на мъгълите и останалите от магическия свят. Магията ни позволява да вършим неща непосилни за мъгълите, и това ни отличава от тях. На никой от магическото общество не му се налага например да повдига тежки неща или да мие съдове на ръка (макар че мъгълите за това имат миялни машини). Другите плюсове са, че всички ние можем да летим (имам предвид с метли, а не със самолети и др.) и да играем куидич, можем да превръщаме някой предмет или човек в нещо друго, можем дори и да правим отвари (многоликова и много други отвари), също така можем и да лекуваме с едно движение на пръчката.
В крайна сметка се разбира, че е много по-хубаво да си магьосник, отколкото мъгъл, поради редица преимущества, който имаме ние магьосниците. Така че лично аз винаги бих предпочела да съм магьосница, отколкото обикновен човек/мъгъл и мисля че повечето наши събратя също биха го предпочели.

Айли получава И,+40 точки,+30 точки за РП

Грифиндор:
Ема Линч
Spoiler:
Вещиците и магьосниците са доста улеснени в днешно време. Те могат да си почиват от неприятните домакински задължения, като например чистене, готвене и пране, защото могат да ги извършат единствено и само с едно движение с пръчката.
Плюсовете да си вешица са много повече, в сравнение с минусите, които това предизвиква. Но сега няма да говоря(пиша де) за вредите, а за ползите от това прекрасно нещо.
Един такъв плюс, като изключим чистенето, готвенето и прането, е появяването и изчезването от едно място. Имам предвид магипортирането. Вместо да изминаваш хиляди километри, за да отидеш на едно желано от теб място и да пътуваш некомфортно с автобус или влак, за няма и минута си на това място, бързо, лесно и удобно, дори и да се намира накрай света.
Друг плюс е изсушаването на дрехи. Не трябва да палиш огън, или да ги оставяш пред печката и да чакаш часове, докато изсъхнат, а просто с един замах и...воала. Вече си суха.
А за много опитните и добри магьосници, проникването в чужди мисли е също голям плюс(поне за мен). Защото вместо да стоиш и да се чудиш какво е измислил най-добрият ти приятел, с едно заклинание и става. Или пък, ако харесваш някого и не знаеш дали той те харесва... лесно е.
Според мен това са най-често срещаните плюсове(а честно и да си призная-не се сещам за други).

Ема има И,+40 точки,Отлично!+30 точки за РП

Рейвънклоу:
Аластър Спраут
Spoiler:
Магьосниците имат възможността да избират какви да са,добри или лоши.Когато си вълшебник,имаш правото да употребяваш заклинания в допустими зони.Много от учениците злоупотребяват с това право но понякога биват хващани и са получавали заслуженото си.Както тогава , така и сега много биват наказвани,но магията не е голям фактор за повод да те накажат.Забавно е да се използва магия ,но да не се прекалява.Да знаеш че си различен,по-спецялен от другите обикновени хора е прекрасно изживяване за някои ,а за други кошмар.Положителните черти на това да си магьосник са много.Имаш правото да използваш, каквито магии искаш ,но на свой риск.В училищните предмети се използва магия и е много полезна, за изграждане на детето магьосник в личност.
По възрастнине магьосници използват магията за много полезни неща.Например ако имаш голямо семейство,правиш магия за почистване , или измагьосваш кърпата , която сама чисти прах.Ако не броим магията използвана за лошо,личностите ,които имат дарбата да използват магия са добре дошли навсякъде в магическия свят.
Магьосническия свят е много по-цветен и по разнообразен от този на мъгълите.
Можем да използваме способностите си и знанията си за магия и за самоотбрана.
В часовете като Зсчи,Вълшебство и Трансфигурация магията се използва за различни цели.Тя може да бъде използвана за безбой неща , но човек не трябва да прекалява и да не пречи на останалите,като поема отговорността за постъпките си!Не трябва да изключваме и многото минуси от това да си магьосник,но да се стремим да направим магическот общество по-добро с подвизите си и като изпълняваме задълженията си.
На кратко,това да си маг е много хубаво,защото имаш огробен избор и свобода.

Аластър има И,+40 точки и 30 точки за РП!


_________________

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
(To say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

Not seein' that lovin' you
That's what I was trying to do, ooo
avatar
Майла Беласивна
Преподавател по История на магията
Преподавател по История на магията

Брой мнения : 83
Дата на регистрация : 30.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Дневникът

Писане by Майла Беласивна on Сря Дек 29, 2010 4:30 pm

Оценки от 1 урок,4 курс;Домашно-"Какви са всечатленията ми за таласъмите и как да се отнасяме с тях."
Грифиндор
Джейк Джиленхал
Spoiler:
Таласъмите са известни със своята чревоугодност или с други думи извличането на полза от всяка една ситуация, което изгражда негативно мнение за тях в съвременния магьоснически свят. От древни времена между хората и таласъмите съществува невидима неприязън, породена от прекалено многото различия помежду им. Предполагам, че ако преди два - три века бяхме започнали да изграждаме по - близки взаимоотношения с тях, нещата в съвремието биха стояли по съвсем друг начин.
Работата в магьосническата банка е подходяща за тях, защото там са напълно в свои води, злопаметността, която е характерна за таласъмите е характерна и за всички банкери.
Според мен няма нищо лошо в това да умееш да се пазариш и да мислиш предимно за себе си, но при таласъмите егоизма е в малко повече.
Магьосниците не се чувстват комфортно в присъствието на таласъмите, защото таласъмите не дават на никого да се доближи прекалено близо до тяхната същтност.
В крайна сметка най - важното е да се отнасяме към тях с почит и уважение, ако не искаме един ден да се събудим с празен сейф в "Грингодс".

Джейк,имаш И,+40 точки и 30 точки за РП!

Хафълпаф:
Еърс Монфор
Spoiler:
Таласъми.
Същества, които не могат да приемат факта, че някой може да ги подчинява или третира за своя лична изгода, въпреки че те самите го правят. Определено са много инатливи и искат всичко за себе си. За мен те са нахални същества, които обаче наистина имат силите, които маговете търсят от векове. Търсят тайните - как го правят? Таласъмите обаче отказват да открият тайните си, поради факта, че магьосниците не ги смятат за много умни създания, не ги смятат за равни. Това е и причината да възникват десетки бунтове в страниците на историята между магьосници и таласъми и въпреки това враждата между тези два народа още не е спряла, и аз дори не вярвам някога да стане.
Моето отношение винаги е било приятелско - независимо дали си грозен, с маймунски уши и сбръчкано лице или си нагъл, зъл и лош. Не правя разлика между едната личност от другата и въпреки това знам едно; с такива неща вниманието ни трябва да е доста по-голямо от обикновено.

Еърс има И + 40 точки;за рп в час +30 точки

Това сте засега,ако някой още ми предаде ще редактирам!

_________________

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
(To say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

Not seein' that lovin' you
That's what I was trying to do, ooo
avatar
Майла Беласивна
Преподавател по История на магията
Преподавател по История на магията

Брой мнения : 83
Дата на регистрация : 30.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Дневникът

Писане by Майла Беласивна on Нед Яну 02, 2011 4:23 pm

Оценки от 1 урок,3 курс-домашно-Появата на върколаците-разказ.
Хафълпаф
Ариана Ууп
Spoiler:
Върколакът или както също е известен: Werewolf е смесица между вълк и човек. Няма точна дата,или година,или век за появата на тези създания,но през 10 век,върколаците започват да се срещат все по-често и по-често.
Много хора смятат,че върколакът всъщност е възкръснал мъртвец,който бил обладан от зли духове.Тези създания са едни от най-силните.
Други хора смятат,че върколаците са хора,които по време на пълнолуние се превръщат във вълци.
В един момент обаче,върколаците започнали да нападат твърде много мъгъли.След като през 1637 година е убита от върколак,е написан "Върколашки кодекс на Поведение",според който никое от тези създания няма право да разкрива тайната си пред мъгъл.И още едно правило е,че върколаците имят право да се преобразуват далеч от селища,независимо дали са мъгълски или магьоснически..

Ариана получава И +40 ТОЧКИ

Слидерин
Аксел Норойтер
Spoiler:
Върколаците се появяват през 14в. в някой Славянски селища.Легендата за върколаците е, че по време на пълнулуние, хората стават на вълци.Един от начините да станеш върколак е да бъдеш овладян от лоши духове, друг начин е да ти бъде направена магия в кояо е използвана гоялма умраза, а третият начин е:Ако те е удрал въмпир и ти уживееш, то на следващото пълнулуние ти ставаш върколак.Върколаците живеят в ханове или воденици, които са на кръстопът между две села, същевременно са далеч от селата.Ако някой човек мине през тази воденица или хан, то той бива разкъсан или директно изяден.Върколаците могат да примамят и прелъстят жени, да встъпят в полово сношение с тях, в резултат на което се раждат деца, които нямат хрущял на носа, виждат злите духове и имат свръхестествени способности(виж сдухач).

Аксел Норойтер-получава НО (рецензия:имахте да преразкажете урока,а ти си копирал това от интернет) +25 точки за труда + 30 точки за рп в час.(повече да не се повтаря)


Друг от този курс все още не ми е предал домашно!!


Последната промяна е направена от Майла Беласивна на Вто Яну 04, 2011 1:46 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
(To say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

Not seein' that lovin' you
That's what I was trying to do, ooo
avatar
Майла Беласивна
Преподавател по История на магията
Преподавател по История на магията

Брой мнения : 83
Дата на регистрация : 30.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Дневникът

Писане by Майла Беласивна on Нед Яну 02, 2011 4:38 pm

Оценки от 1 урок,5 курс-За РП задача в час:
Рейвънклоу
Пърси Джаксън- И + 40 точки

Лусинда Грейв- И + 40 точки

Слидерин
Аня Владимировна- И +40 точки

Ако още някой има пише,трябва да го направи преди да пусна новия урок според програмата.Иначе може да ми прати поста по ЛС и аз ще го оценя!(получава се Т при неявяване,както и за непредадено домашно)

_________________

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
(To say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

Not seein' that lovin' you
That's what I was trying to do, ooo
avatar
Майла Беласивна
Преподавател по История на магията
Преподавател по История на магията

Брой мнения : 83
Дата на регистрация : 30.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Дневникът

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите