Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Гласувайте за форума
BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове

Уроците на 1 курс

Go down

Уроците на 1 курс

Писане by Майла Беласивна on Пет Дек 17, 2010 6:06 pm


_________________

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
(To say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

Not seein' that lovin' you
That's what I was trying to do, ooo
avatar
Майла Беласивна
Преподавател по История на магията
Преподавател по История на магията

Брой мнения : 83
Дата на регистрация : 30.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроците на 1 курс

Писане by Майла Беласивна on Съб Дек 25, 2010 12:50 pm

Днес Майла щеше да прекара първия си час със първокурсниците.Учителката бе облечена с изумрудено зелена мантия,като качулката бе преметната на главата й и се виждаше само малко кичурче кестенява коса.Сякаш бе обгурната от мистика и за това,докато вървеше по коридора на приземния етаж,много глави се извръщаха към нея,само за да я погледнат.Майла кимна набързо към групичка първокурсници,които се бяха събрали пред стаята по История на магията и децата влязоха вътре.
-Извинете ме ученици,явно днес пазачът ни е забравил да отключи кабинета ни.Това няма да се повтори и занапред можем да се чакаме вътре.-тя хвърли поглед към учениците,докато разтваряше дневника.Някои притеснени,други бяха щастливи,че именно доректорката щеше да им преподава.Албина най-накрая свали качулката си и се представи,като се усмихна на всички:
-Казвам се Майла Беласивна и ще ви преподавам по История на магията.Не искам да има излични притеснения в часа ми,първи курс го карат многооо по-леко,в сравнение с четвъртокурсниците...но затова пък много държа да се внимава.Сега ще казвам имената на всеки,а вие ще отговаряте,като само си вдигате ръката.Много бързо запомням имена,така че до другия час ще ви запомня всички.-и така започна изреждането на чуениците.
-Сега след като се представихме набързо,ще започна с урока ви.Днес ще говорим за Зараждане на магията.-учителката махна с пръчката си и до нея се появи голям плакат на жена,която бърко нещо в котел и изрича заклинания.
Магията съществува от незапомнени времена.
Според древните обитатели на света, тя е изкуството да се работи със силите на Природата, за да бъдат предизвикани промени в съответствие с Волята. Истинската Магия се разкривала само пред онзи, който работел правилно с природните сили - този, който почитал Майката Природа, принасял жертви в нейна чест и знаел как да се отнася с чедата й.
Според най-старите записи, произходът на названието Магия идва от гръцките думи Магос (Магьосник) и Магейа (Магия), които от своя страна произлизат от по-древните персийски изрази Мог, Мег и Маг, означаващи “Жрец”, “Мъдрец” и “Великолепен”.
Сред широките народни маси Магията била обект на изучаване и практикуване от шамани, гадатели, народни лечители, друиди и т.н. Всички те стигали до един извод: Магията представлява израз на стремежа на човешкия дух към изява в най-високите области на битието и съзнанието.
Магията била наименованието на това, което контролира мистичната енергия, наречена от древните гърци Пневма, от римляните — Ефир, от индийците — Прана, от китайците — Чи (Ци), от японците — Ки. Жреците-Маги в древността използвали магически техники, за да проникнат в дълбоките нива на подсъзнанието, предизвиквайки по този начин промени в съзнанието и в материалния свят. Магът се стремял да осъществи мост между собственото си съзнание и колективното подсъзнание, което му давало достъп до съзнанието на други хора. На тези нива било възможно също и създаването на контактни точки между човешкото съзнание и енергийните полета на животни, растения и минерали. Магията, която се практикувала по времето на древните перси и египтяни била тази, която най-много се доближава до днешната.


-Това е урока ви за днес.За домашно ще искам да ми предадете есе,с не по-малко от 10 реда,на тема "Какви са плюсовете в това да си магъосник/вещица?".И да не забравите,ще пиша оценки!Свободни сте!-освободи ги проф.Беласивна с биенето на звънеца.Тя първа излезе в настаналата шумотевица,като почнаха с крясак да се отварят врати и учениците забързаха през междучасието си.

_________________

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
(To say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

Not seein' that lovin' you
That's what I was trying to do, ooo
avatar
Майла Беласивна
Преподавател по История на магията
Преподавател по История на магията

Брой мнения : 83
Дата на регистрация : 30.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроците на 1 курс

Писане by Линда Харисън on Съб Дек 25, 2010 1:59 pm

На следващия ден Лин имаше , първи час История на магията . Още не се бяха запознали с госпожата но Момичето предвиждаше , че ще е строга.
Всички ученица още не се бяха събудили и някои от тях даже още спяха в меките легла.
Лин имаше странното чуство , че е забравила нещо , но не се досешташе какво може да е то . Учениците , чакаха пред стаята и най-сетне учителката се появи. Тя беше красива , и много млада , за да пилее годините и красотата си в обучаване на малки дечица. Но това си беше лично мнение на Лин.
Учителката им каза , да се представят. Най сетне дойде и ред на Лин :
-Аз съм Линда Харисън , Хафълпаф – избълва момичето и се усмихна
.Професорката и се усмихна укоражително и Лин го прие много добре. Започнаха с урока Зараждане на магията , който беше безкрайно интересен и вълнуващ.
Лин разбра много от него , което си беше лично постижение.
Професор Белисивна им даде обаче домашно , Хафълпафката видя много сърдити лица. Линзи обаче , щеше да се радва да го напише . Темата беше интересна и имаше какво да се мисли по нея.То си беше ясно , че не може без магия , но все пак...
Денят се очертаваше хубав.
Потънала в мисли Лин не чу каго е бил звънеца и се наложи нейна съученичка да я "събуди". Учителката излезе и както винаги започна шума и коментарите относно предмета и учителката.
avatar
Линда Харисън
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 93
Дата на регистрация : 27.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроците на 1 курс

Писане by Ема Кейтлин Линч on Съб Дек 25, 2010 5:29 pm

Тази сутрин Ема Кейтлин имаше История на магията с професор Беласивна(да, май така беше). Червенокоската още не познаваше преподавателката, но по-големи ученици й я бяха показвали на Височайщата маса. Тя беше с кестенява коса и красиво лице, е, пона така мислеше синеоката, от кратките погледи към нея в Голямата зала. Ем не искаше да закъснява, затова бързо напъха учебниците си по История на магията и Вълшебство - предметите, които имаше таази сутрин - и се запъти отново към първия етаж, но този път към кабинета, в който трябваше да й преподават магьосническа история.
Щом момичето стигна до началото на коридора, видя една тълпа притеснени ученици, може би на нейната възраст. "Защо ли има толкова много хора?" зачуди се грифиндорката. Когато се приближи към децата видя, че са се скупчили точно пред кабинета. Момичето попита защо всички чакат отвън, а не вътре, а някакво момиче, даже същото, до което Ем беше седнала по ЗСЧИ, ако не се лъжеше, й каза, че стаята е заключена.
След известно време се появи и преподавателката, загърната в изумруденозелена мантия, а на главата й имаше качулка, от която се подаваше един кестеняв кичур. Учителката се извини за неудобството с кабинета и ни отключи. Щом влязоха в стаята, Ем Кейти се учуди - за разлика от останалите кабинети, в които малката беше влизала, в този имаше само едно табло с разни информации за историята, дъска и множество чинове. Линч си избра място до прозореца, а също и до преподавателското бюро. Младата жена се представи, след което отвори дневника и прилежно почна да изрежда имена, при което все се вдигаше някоя уплашена ръчица. Ем Кейти тръпнеше в очакване. Когато професор Беласивна каза "Ема Кейтлин Линч, Грифиндор", синеоката плахо вдигна ръка, но щом учителката видя уплшеното и същевременно притеснено лице, се усмихна. Явно това подейства добре на нашата познайница, защото лицето й се освежи. След десетина минути, представянето свърши и урока започна.
"Зараждане на магията" - това бе първия урок, не само за този предмет, но и изобщо (все пак другите учители бяха започнали само с увода и най-важните неща, е като изключим професор Шанг). Беласивна говореше увлекателно, а и урока беше интересен. На Ем й хареса и когато учителката им даде да напишат есе на тема "Какви са плюсовете да си магьосник/вещица?", момичето щеше да изпищи... не, не от ужас или там подобни, а от радост.
След известно време, звънецът би, грифиндорката си прибра нещата, каза "Довиждане" на Беласивна и се насочи към стаята по Вълшебство, която се намираше на... оле, къде беше... е, оставаше на Ема да се сети, преди да е бил звънецът за влизане.

_________________
L'amour est la douleur
mais le bonheur.
Vous ne savez pas quand ça va faire mal
ou je fais le plus heureux du monde.
L'amour est tout.
avatar
Ема Кейтлин Линч
Грифиндор, Първи Курс
Грифиндор, Първи Курс

Брой мнения : 635
Дата на регистрация : 27.08.2010
Местожителство : Пазарджик

Върнете се в началото Go down

Re: Уроците на 1 курс

Писане by ???? on Нед Дек 26, 2010 12:24 am

Днес Ал имаше История на магията,за първи път.Не познаваше преподавателя,но щяха да се запознаят,както във всички други часове.Аласътър ,не удобряваше този предмет , защото него не го интересуваше какво е станало в миналото,но все пак той знаеше че единствената добра причина да го изучава е това да разбере с какво са помогнали маговете в миналото,за развитието на сегашното.Той искаше да знае от къде произлиза магията и как но нищо друго.Все пак бе решил да учи здраво,след Приемливия по ЗСЧИ.
Момчето взе учебника си по История на магията и се запъти към първия етаж,за пореден път.
След като измина половината път,той забеляза че е забравил учебника си по Вълшебство ,а след История на магията имаше точно този предмет.Вече му ставаше навик да забравя да си взима всички нужни учебници за деня.От кулите до първия етаж имаше доста път.През този път Аластър се срещна с Почти безглавия Ник,но не му обърна внимание,защото бързаше.
Няколко портрета загледаха момчето,което за малко да се загуби ,заради движещите се стълби.След като стигна до първия етаж видя няколко съученика да се запътват към кабинета по История на магията и ги последва.Бях навреме там,защото точно зад мен бе закачулената госпожа по История на магията с изумруденозелената си мантия...Извини се на чакащите и ни пусна вътре.
От представянето и разбрах че се казва Майла Беласивна.
Отвори дневника и започна проверка с цел да ни запомни."Аластър Спраут,Рейвънклоу"Чух и вдигнах ръка високо.След като приключи с проверката , професор Беласивна започна да разказва урока за произход на магйосниците.
Интересно беше че не започнахме с въведение ,както при всички останали.Дадени домашното и ни разпусна.Момчето имаше време да отиде до библиотеката ,да намери повечко информация за есето си а после да отиде за Вълшебство.Часа мина прекрасно.

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Уроците на 1 курс

Писане by Айли Ричардс on Нед Дек 26, 2010 4:18 pm

Айли стана рано днес и започна да се приготвя веднага за часовете си, като внимаваше да не събуди останалите момичета, които доволно спяха на метри от нея. Родителите й я бяха научили че трябва да се става рано всяка сътрин, за да е здрава, и затова тя следваше съвета им и ставаше всеки ден около 6.00 часа. Тя беше много уплашена по случай първият си урок за История на магията. Тя обичаше историята... е не чак толкова колкото Астрономията, но все пак я обичаше. Всички ученици чакаха търпеливо пред кабинета, докато дойде преподавателката. Накрая тя пристигна. Преподавател Беласивна беше красива, облечена в дълга изумрудена мантия, която подчертаваше слабото й тяло. Когато ни наближи ни кимна и ни се извини, че пазачът бе забравил да отключи кабинета. Часът мина изключително интересно, докато професорката им обясняваше как е възникнала думата магия, също така и за различното се е наричала в различните страни. Накрая на часа професорката им даде домашно и всички забързано се разпръснаха из вече шумният Хогуортс. Айли изчака малко след часа за да може коридорът да се изпразни и размени няколко думи с един ученик, после се изниза леко през вратата, казвайки "Довиждане" на професор Беласивна и се разбърза към следващия си час. Това беше... краят на първата седмица на Айли и всички останали първокурсници училище за магия Хогуортс дойде неусетно, изпълнен в забава, но също така и малко страшен.
avatar
Айли Ричардс
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 365
Дата на регистрация : 15.12.2010
Местожителство : СаТуРн

Върнете се в началото Go down

Re: Уроците на 1 курс

Писане by Майла Беласивна on Пон Яну 03, 2011 12:29 pm

Беласивна вървеше по коридора към кабинета по история на магията.Тя бе облечена с тъмно зелена мантия,които й седеше изключително нежно и красиво по извивките на тялото й.Учителката влезе точно навреме в стаята.
-Добър ден,ученици.Часът вече започна, сега можем да започнем с урока и да престанете с лудориите си.-каза тя,като удостои с поглед набързо двама грифиндорци седящи най отзад,които си разказваха шеги.Явно не бяха забелязли учителката,но сега станаха червени и нервни.
-Днес ще говорим за Египет.Центърът на древното магическо общество.-започна тя с меланхоличния си глас,като се разхождаше между редиците от красивите,дъбови чинове.
-Египет е многовековна държава, която има неизвестно начало, но се смята за най-старата на света. Владетелят на Египет бил наричан "фараон" и той притежавал цялата власт в страната, като бил не само владетел, но и оприличаван на бог, който имал за задача да пази Египет завинаги, дори и след смъртта си. "Фараон" в превод от древноегипетски означава „голям дом“ или „палат“ и първоначално е означавало домът, в който живее фараона, а по-късно названието се прехвърля на самия владетел на страната. Фараонът носи двойна корона, наречена Пшент, символ на обединението на Горен Египет (бяла корона) и Долен Египет (червена), украсена с кобра. Скиптърът и камшикът са символи на всемогъщството.
Фараонът осъществява връзката между хората и боговете. Той е главен жрец и като такъв отговаря за ритуалите в храмовете, които гарантират благоразположението на боговете към Египет. Ако те не са доволни от даровете могат да накажат страната с бедствия, суша, слаба реколта, болести. Но понеже е невъзможно владетелят да присъства във всеки един храм за ритуалите, той назначава свои заместници - жреци. Боговете живеят на земята (в храмовете) и те трябва да бъдат почитани и уважавани. Затова древните египтяни е трябвало да им отправят молитви, да им танцуват, пеят и да им принасят дарове — храна и скъпоценни предмети.
Покрай всеобщата почит към слънцето и плодородието, друго основно вярване било в задгробният живот на душата на мъртвите. Според него умрелият продължава своя живот в подземния свят. Фараонът и велможите се свързват с боговете, слугите продължават да слугуват на господарите си, като трудът им там бил по-плодоносен от земния.
Огромните гробници и пирамиди на почитаните като богове царе и фараони са запазили художествени, тъканни и предметни спомени във връзка с погребалните обреди в чест на умрелите. Душата на умрелите Ка и човекоглавата птица Ба след съответните приготовления и обреди достига в подземното царство на мъртвите в Аменти, където Озирис властвува и произнася своята присъда над душите. До мъртвеца в гроба поставяли и текст с религиозно съдържание, наричано Книга на мъртвите. Според египтяните, ако човек бил погребан без наличието на подобен текст, то душата му била осъдена на вечно скитане и мъки.


-Дано разказът ви се е сторил увлекателен.-завърши тя с ръце,сключени една в друга.Майла се бе облегнала до прозорците и до нея кротко висеше лилаво перде от кашмир.Тя вдъгна аромата страници от стари книги и нарциси...който бяха разположени под всеки прозорец.Любимите й цветя.Но също усети и някаква натрапчива миризма на тамян и босилек...явно учителката по Пророкуване се бе престарала този път с омайването на учениците и тази миризма се носеше,както сега осъзна,из целия замък.Майла погледна през прозореца,като запримига,внезапното слънце я бе осветило за малко.Когато очите й свикнаха със светлоната,която бе много по-ярка от тази в стаята погледна нагоре към кулите към стаята по Пророкуване.Но не видя нищо.
-Явно кабинета по Пророкуване излъчва много силни миризми днес.Тъъ...искам сега всеки от вас да ми каже по две-три изречения от днешния урок.Може и повече.Да видим кой колко е разбрал.Само не ми разказвайте целия урок дусловно.-каза тя,като погледна всички и седна отново зад бюрото,за да изслуша всички със доста несериозно отношение,което се бе породило у нея.

ДОМАШНОТО:РП задача в час със малко разказване на част от урока,каквото ви е направило впечатление.Ще оценявам постовете ви!

_________________

What hurts the most
Was being so close
And havin' so much to say
(To say)
And watchin' you walk away

And never knowin'
What could've been
And not seein' that lovin' you
Is what I was tryin' to do

Not seein' that lovin' you
That's what I was trying to do, ooo
avatar
Майла Беласивна
Преподавател по История на магията
Преподавател по История на магията

Брой мнения : 83
Дата на регистрация : 30.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроците на 1 курс

Писане by Ема Кейтлин Линч on Пет Яну 07, 2011 5:49 pm

Отново История на Магията. Този предмет допадаше на червенокоската, и особено след Изключителния на онова съчинение. Малката с нетърпение очакваше днешния час и затова набързо се запъти към класната стая. "Ау! Ох! Оле!" възмущаваше се синеоката на ум от претъпканите коридори и тази ужасна блъсканица. Дърпане, блъскане, викове - само това усещаше грифиндорката, докато стигне до първия етаж. Неговият коридор, за щастие, беше сравнително празен и момичето можеше да върви спокойно. "Ааах" въздъхна Ема, когато най-сетне стигна до класната стая.
Двама хафълпафци, един рейвънлоуец и... празната стая. Спокойствие. Всички бяха леко разрошени, от което следва, че те също са претърпели това, което и Линч. Ем Кейти се огледа и приглади възможно най-добре косата си, макар че нищо не се получи, след което се насочи към предишното си място- до прозореца. Бял сняг се сипеше леко и създаваше това прекрасно чувство за уютност и спокойствие, а на синеоката й се прииска сега да е в Общата стая на Грифиндор, пред голямата камина, седнала в едно от меките кресла. О, какво блаженство!
-- Мястото свободно ли е? - думите, изкараха Ема Кейтлин от мислите й - Може ли да седна? - една много красива руса хафълпафка стоеше точно до свободния стол и питаше за мястото.
-- О, да разбира се - отговори още потресената Линч и си извади учебниците - Заповядай! Аз съм Ема Кейтлин Линч, приятно ми е!
Синеоката седна и се усмихна лъчезарно, като се представи. Айли Ричардс - така се казваше тя. Ем се усмихна и явно искаше да й каже нещо, но май се отказа, защото си отвори устата, но пак я затвори. Няколко минути мълчание. Неловко мълчание.
-- Всъщност да. Една по-малка сестра и трима по-големи братя, единият от които още учи тук - отговори Линч на зададеният й въпрос. Грифиндорката възнамеряваше да попита нещо Айли, но не можа, защото часът започна.
Професор Беласивна се усмихна и започна да им обяснява за Египет. Беше много интересно! (е поне за Ем). Фараоните и древните владетели, и законите... Начинът на обществено мнение(ако можеше да се нарече така), по скоро реформите и религиите, ритуалите и обичаите. Невероятно. Ем попиваше всяка дума на професорката, която сега говореше за почитта към слънцето и задгробния живот. Почит към слънцето?! Задгробен живот?! Линч се изуми. Никога не е вярвала в тези почитания и ритуали. Дори не беше чувала за тях. Но се заслуша, защото й беше интересно.
Щом Беласивна приключи с "разказа"(както тя го нарече), им каза какво очаква от тях, а след което ги освободи.
--Какъв прекрасен урок - възхити се Ема на хафълпафката Айли, която се усмихна широко и кимна - Какво имаш сега? - момичето изчака отговора й и двете се запътиха към изхода на стаята.

_________________
L'amour est la douleur
mais le bonheur.
Vous ne savez pas quand ça va faire mal
ou je fais le plus heureux du monde.
L'amour est tout.
avatar
Ема Кейтлин Линч
Грифиндор, Първи Курс
Грифиндор, Първи Курс

Брой мнения : 635
Дата на регистрация : 27.08.2010
Местожителство : Пазарджик

Върнете се в началото Go down

Re: Уроците на 1 курс

Писане by Линда Харисън on Пет Яну 07, 2011 7:31 pm

Лин , реши да се запъти към История на Магията
Днес , щяха да учат по една от най интересните теми : Египет
Лин много обичаше пирамиди .
А най много обичаше , да чете за изследователи и намерени съкровища.
Щом влезе , Първокурсничката зае мястото си и с радост в очи огледа класа.
Госпожата влезе и започна да предава за Фараони и Египет
Лин най-много се изуми от факта , че Фараонът прави връзката между боговете и хората Ако например на боговете не им харесва нещо , праща чуми и какво ли още не.
Накратко всякакви бедствия
Момичето попиваше жадно с очи и уши , всяка картина и всеки текст за тази прекрасна страна
Тя видя се усети , че часа е свършил.
Изумителен урок- каза си Лин и се усмихна
avatar
Линда Харисън
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 93
Дата на регистрация : 27.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Уроците на 1 курс

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите