Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Гласувайте за форума
BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове

Поляната, където се провеждаха часовете {1 курс}

Go down

Поляната, където се провеждаха часовете {1 курс}

Писане by Дерек Девъл on Чет Дек 09, 2010 9:59 am

Мястото, където всъщност се провеждаха часовете по Грижа за магическите създания, беше една поляна, намираща се близо до Забранената гора. Нямаше никакви предмети, като големи камъни и други подобни неща, които да пречеха. Малката поляна беше добре осветена, а не се скриваше под сенките на големите дървета, растящи в Забранената гора. Казано накратко - мястото беше перфектно за предмет, като ГЗМС.
avatar
Дерек Девъл
Преподавател по ГЗМС
Преподавател по ГЗМС

Брой мнения : 66
Дата на регистрация : 28.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Поляната, където се провеждаха часовете {1 курс}

Писане by Дерек Девъл on Сря Дек 22, 2010 5:17 pm

Увод

Навън беше наистина студено, макар че на пръв поглед не изглеждаше така. Снегът беше започнал да се стапя, като оставяше малки локвички тук-там. Иначе всичко беше ужасно кално. Е, какво да се правеше.. Все пак това беше времето, а не някаква друга особеност, която всички приемаха за прищявка. Слънцето грееше, но само успяваше да придаде блясък на заобикалящите ги предмети вместо да постопли обстановката. Дерек имаше час с първокурсниците. Страхотно... Както на тях, така и на него това му беше първи час за този предмет. Но като преподавател.... Трябваше да изкара всички мисли настрана, тъй като почнеше ли да премисля всичко отпред-назад и след това нагоре-надолу... Е, честно казано не беше добре за него. Отърси се от всички чувства, позитивни и непозитивни помисли и се запъти към мястото, където се провеждаха часовете. Поне не трябваше да закъснява, нещо което му беше станало като любим навик. Часът му беше малко преди обедната почивка, затова имаше цяла сутрин да се юрка насам-натам като някакъв ураган. Добре, че се беше сетил да си погледне часовника в последния момент.
Както при всеки предмет, така и при първокурсниците се започваше с увод в материала. А честно казано, на този предмет нещата, които трябваше да се кажат, не бяха малко. Учениците идваха лека-полека.
-Добър ден! - започна той. - Аз съм Дерек Девъл, учителят ви по Грижа за магическите съдания. - продължи преподавателят, като изписа с пръчката си някакво странно движение във въдуха. Изведнъж от нищото се появи една дъска, на която беше написано името му и предмета. - Този предмет не е толкова лесен, каквото и да си мислите. По целия свят има толкова много създания, за които се полагат доста различни грижи, има и такива като демоните и останалите подобни. Но те са по-различни и се учат в последните курсове. Но да започнем с основите. Магическите създания на Земята се квалифицират най-общо под две групи - същества и зверове. Разликата в това е, че същесгвата имат права и мнение като магьосниците. Изискванията се определят от Министерството на Магията и Магическият събор. През вековете е имало доста начини за определяне, но в последствие те са били отхвърляни. Най-ранните опити за определяне на съществата под тези две категории са били изключително груби. Най-първата нормална квалификация е била направена през четиринайсти век от Бърдок Мълдуун, главен съдия на Магическия събор. Той предлага всяко създание, което ходи на два крака, да бъде определяно като същество.
Някои от учениците започнаха да въртят очи, тъй като явно историята щеше да ги застигне и този час. На някои други пък по лицата им пробягнаха досада и отегченост. Със зоркото си око Девъл забеляза това и бързо прекъсна урока:
- Знам, че това може наистина да бъде скучно, но трябва да се знае. - след това отново продължи - Но много от създанията не са изавявали желание да участват в дейностите на магьсониците, така че този начин бързо е отпаднал от системата. Мадам Елфрида Клаг предлага всяко създание да се определя като "същество" само ако може да говори човешки език. Но отново има проблеми. При събранието, учредено от Магическия събор, много не идват - кентаврите отказват, троловете разрушават всичко. През 1811 година магическото общество най-накрая решава и този проблем. Гроган Стъмп, новият министър на Магията, решава всяко създание да се определя като "същество" само ако има достатъчно интелигентност и приемат и понасят отговорност според магическите закони.
Всички ученици го гледаха втрещено. Дерек се беше дотолкова забравил, че беше разказал всичко толкова подробно, вместо да го направи синтезирано.
- Спокойно, няма да ви карам да го запомните всичко и после да ми го казвате. - успокои ги той, като видя израженията им и след това се усмихна. - Ами общо взето това е всичко най-важно, което трябва да знаете за този час. - оповести учителят.
Не след дълго часът свърши.....

-------------------------------------------------------------------
Като за първи урок, домашна няма да дам. Само едно присъствие в час стига.Последната промяна е направена от Дерек Девъл на Сря Дек 22, 2010 5:56 pm; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Дерек Девъл
Преподавател по ГЗМС
Преподавател по ГЗМС

Брой мнения : 66
Дата на регистрация : 28.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Поляната, където се провеждаха часовете {1 курс}

Писане by Линда Харисън on Сря Дек 22, 2010 5:42 pm

Третия час на обърканата първокурсничка беше Грижа за магическите създания.
След интересния урок по Защита срещу черните изкуства Лин излезе и се запъти към следващия си урок , който беше на поляните. Тъкмо обаче , Лин реши , че няма как да се загуби отново , и се озова в някаква стая , която изобщо не я беше виждала. Прокле се наум и продължи по стълбите , които точно сега решиха да започнат да се местят. Момичето разбира се падна и учебниците и се разсипаха. Понеже , не знаеше магия се зае да ги събира. Всички се обръщаха да видят , кой е чак толкова непохватен , но бързо се обръщаха , като Линз ги хващаше да я гледат.
Момичето излезе навън , под леко греещото слънце и се запъти към поляните. Беше и приятно да седи под слънцето , но реши , че не може да си позволява настина повече провинения и се отказа. Беше прочела в ръчно преписаната и програма (защото другата я изгуби) , че ще имат мъж за преподавател.
Линзи се надяваше още първия час да започнат изучаването на някое екзотично животно , защото лично тя обожава животните и много е чела за тях
След като се приближи и видя господина , тя се заслуша задълбочено в думите му.
Но разбира се остана разочарована. И той , като всеки учител до сега ,започна с теория.
Всички завъртяха очи от досада и професор Девъл явно го вида , защото им каза , че всеки с това започва.
Лин беше леко разочарована , но и заинтересована донякъде. Всеки един предмет трябваше да се уважава . Нали все пак всички започват от това.. Е винаги ще се намери някой учител който да започне от средата , но според Лин ако не хванеш началото , нищо от предмета ням да научиш.
Професор Девъл им съобщи , че нямат домашно и това видимо успокои Лин. Засега имаха да пишат само по Билкология , но и това не беше много. Учителите не искаха да ги тормозят още от началото , защото така или иначе бяха стресирани.
Лин каза довиждане и реши малкото и почивка да я използва като застане на слънце пишейки по Билкология. Момичето седна и разтвори чантата си под бледите лъчи на слънцето
avatar
Линда Харисън
Хафълпаф, Първи Курс
Хафълпаф, Първи Курс

Брой мнения : 93
Дата на регистрация : 27.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Поляната, където се провеждаха часовете {1 курс}

Писане by Джон Халиуел on Сря Дек 22, 2010 8:04 pm

Едно количество добре приготвената смесена каша от плодове и изсъхнали зеленчуци беше добре дошло за малъкия рейвънклоуец,който се излежаваше на меките поляни на двора и се любуваше на красивата гледка и чистото синьо небе.Сместта,която направи не беше особенно приятна,но беше полезна и като се насили малко я изпи или по точно изяде.
Коремът беше доста чуствителен и не понасяше на подобин неща,но този път нищо не стаан и благополучно довърши цялото количество и сега трябваше да изчака известно време,за да подейства ефектът и да може състоянието му да се подобри.
През това време,момчето се насочи скоропостижимо към полянката на първи курс,където щяха да се порвеждат техните часове по ГЗЧС.
Честно казано,не изпитваше особенна работа от този факт,но пък се надяваше чистосърдечно,че нямат да умрат от скука и Джон ще научи нещо полезно.Пак познатото момиче от миналият час видя насреща си и се накани да я поздрави,но тъкмо сега се преплете в някакъв храст и при падането нададе лек вик и после нагруби доста неприлично растението.
Веднага се засрами от тази постъпка и беше убеден,че присъстващите го бяха чули,да не говорим за самият учител,който се оказа мъж за негово облекчение.
Малчуганът се изправи,изтупа се и като се направи,че нищо не е станало,седна близко до учителя и зачака.
Не трябваше да чака много,защото господинът се представи с аткрактивното име Дерек Дигъл и ли нещо подобно и започна с топлия си и приятен глас да говори по днешната тема.Една след друга се изриваха думите от усатат му и някой от малките просто щяха да заспят,но Джон който веднага новия професор,веднага се захласна и не знайно как накрая беше написал цели четири листа пергамента с информация за предмета.Не усещаше никаква умора,по-скоро удоволствие от приятния и лек час насред поляната и остана някак разочорован,че не получи домашна.
От друга старана това беше добре,защото имаше досат неща с който беше запълнил времето си,че едно домашно тотално щеше да го изкара от строя.
Прибра си сенащата,прочете написанато на бързо,усвои мисленно повечето информация и реши да се позанимае с храста,който преди малко така жестоко го беше одраскал.
avatar
Джон Халиуел
Рейвънклоу, Първи Курс
Рейвънклоу, Първи Курс

Брой мнения : 112
Дата на регистрация : 05.12.2010
Местожителство : Стара Загора

Върнете се в началото Go down

Re: Поляната, където се провеждаха часовете {1 курс}

Писане by ???? on Чет Дек 23, 2010 4:25 pm

Беше време за третия ми час днес,ГЗМС.Този предмет ми допадаше доста,заради създанията които щях да срещна и да опозная.След Астрономията този час щеше да ме разведри.Но сбърках.Бях много гладен а нямах достатъчно време да хапна,защото ме очакваше доста път от кулите до дворът.Оставих учебника по Астрономия и взех този по Грижа за магическите създания.Сложих наушници на кактуса си и се забързах към дворът.Пак срещнах няколко призрака,но нямах време да им обърна внимание.За малко да се загубя по стълбите ,които все се местеха.Мразех зимата но вече си заминаваше.Още малко и снегът щеше да стане на киша.Не успях да стигна на време за часа , но бях хванал началото.Беше много интересен урока въпреки че на господин Девъл му се сторихме отегчени.Нямахме домашно за мое щастие,защото това по Астрономия ми се опъваше.След часа отидох при преподавателя ,за да се извиня за закъснението.Разказах му какво се случи и той ми прости.След това се запътих към замъка.

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Поляната, където се провеждаха часовете {1 курс}

Писане by Жозефин Реа on Пет Дек 24, 2010 6:48 pm

Един от часовете на първокурсничката днес бе Грижа За Магическите Създания. Тези часове се провеждаха на една от красивите, просторни поляни на училището и мястото бе наистина невероятно. Жо бе пристигнала още пет минути преди началото и се беше застанала под едно от дърветата, защото независимо от това, че бе зима, грееше неверятно слънце, но бе хладно.
Часът бе започнал. Както чак сега научи, учителя им бе мъж. Предмета наистина бе интересен, а Жозефин харесваше уроците повече, когато ги преподаваше добър учител. Във втори клас учителката по испански въобще не я обичаше и затова момичето мразеше испанския и уроците и бяха наистина безинтересни. След Защита Срещу Черните Изкуства момичето наистина бе въодушевено и се трявожеше да не закъснее за още един урок, но това не стана.
Но да се върнем в часа. Урокът беше почти завършил, когато професор Девъл каза, че учениците му изглеждат наистина отегчени, но се налага да знаят историята.
Жозефин наистина бе научила много нови неща през този час и не се зарадва, когато учителя каза, че няма да даде домашна, поради причината, че това е първи урок и не иска да натоварва учениците си, за да имат време просто да научат урока. Момичето се запъти към следващия си час, който се оказа Трансфигурация.
avatar
Жозефин Реа
Рейвънклоу, Първи Курс
Рейвънклоу, Първи Курс

Брой мнения : 19
Дата на регистрация : 08.12.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Поляната, където се провеждаха часовете {1 курс}

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите