Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Гласувайте за форума
BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове

Корковата дъска

Go down

Корковата дъска

Писане by Елена Николаевна on Чет Авг 19, 2010 5:42 pm

Тук ще вписвам най-важните съобщения около предмета.

Ако питате какво ще оценявам. Ами..

Правописът. Страшно е важен и да ви кажа е ужасно дразнещо, когато буквално не мога да ви разчета бисерите. Освен да изписвате правилно думите обаче, искам и нормална пунктуация. Да кажем, че правописът ви носи 4 точки. Също така трябва да сте изпълнили задачата, която ви е дадена. Може да е най-уникалният пост, който съм чела, но ако не сте писали по това, което трябва да правите в час или по урока, то тогава автоматично оценката ви пада около приемлив. 10 точки. Описания. Описания. Описания, описания, описания ! Дори да напиете осемдесет и девет реда, ако са пълни с диалози, то тогава наистина няма да ви зачета работата. Не, че няма да я броя, обаче оценката ви със сигурност няма да ви задоволи. Описвайте как се чувства героя ви, какво мисли за урока, какви са желанията му, обстановкатата и всичко. 6 точки. Не дължина, не редове, не размер, нито инчове, нито страници на уърд, ами и аз не знам какво. Гледайте постовете ви да не са по 5-10 реда. Поне 15-20. Знам, че отначало е доста трудно да се пишат дълги постове, но в последствие се свиква. Към този критерии добавям и дали постът ви е смислен, както и развитията в него. Затова ви носи 10 точки. Та, ето ви ги толкова-трудно-постижимите тридесет точки. Май не се оказа чак такова предизвикателство, нали?
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Корковата дъска

Писане by Елена Николаевна on Пет Дек 17, 2010 8:31 pm

Малко помощ за писане на роу плей и съответно за по-високи оценки...

Обстановка
Описвайте всичко, заобикалящо героя ви. Ако щете дори неразбиращите физиономии на съучениците ви, ентусиазмът на други. Пишете как се чувства героя ви, какво си мисли, как възприема урока, труден ли му е, не му ли е труден. Като за начало можете и да опишете действията преди да отиде в часа, но не се впускайте до най-малката подробност на съня си. Също така е добра идея да опишете и как например пристигам [тарададам тадам!], какво впечатление ви правя. Хубаво ще е и да включите например къде сте седнали, до кого, приятели ли сте и така. Можете да дадете и мнението си за времето навън. Съвсем скоро ще има и прогноза, по която ще можете да се ориентирате.

Пряка реч
Като цяло не е забранена. Можете да си размените по няколко думи с другарчето ви по чин, но не прекалявайте - все пак сте в час.
Можете да включвате и някои реплики на Николаевна, обаче не прекалявайте с описанията - все пак не знаете какво си мисля и чувствам, нито какво говоря, нали така? Разбира се, няма да се карам, ако напишете някакъв коментар от моя страна по възложената задача, например изпълнение на магия, или пък съвет за постигане на ефекта от заклинание, или уотевър.

И разбира се напишете подробно изпълнение на задачата. Аз това ще гледам - как сте се справили, имали ли сте затруднения. Това ви е половината оценка дефакто.

Ако имате въпроси, питайте на лична сова.

_________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Корковата дъска

Писане by Елена Николаевна on Съб Дек 18, 2010 10:03 am

Ето и конспекцията на всички уроци от 1ви до 7ми курс. Най-отдолу можете да видите и кратко резюме на програмата.

Първи курс
- Увод в предмета ;
- Видове магии. Възникване на магичните сили ;
- Същност на заклинанията ;
- Магията „Вцепени се” ;
- Магията „Иммобилус” ;
- Магията „Скудо” ;
- Магията „Експелиармус”

Втори курс
- Преговор ;
- Проклятия и контрапроклятия – същност ;
- Магията „Либирус” ;
- Магията „Импедимента” ;
- Магията „Фумос”
- Магията „Редукто”
- Магията „Енервате”

Трети курс
- Преговор ;
- Черни изкуства. Въведение в черните изкуства.
- Възникване на тъмните магьосници ;
- Магията „Маскос”
- Тъмни предмети. Същност ;
- Възникване на Философския камък ;
- Магическо огледало .

Четвърти курс
- Преговор ;
- Магията „Ините” ;
- Тъмни създания. Въведение ;
- Мантикор ;
- Полтергайст ;
- Върколак ;
- Трупояд.

Пети курс
- Преговор и продължение ;
- Банши ;
- Базилиск ;
- Богърт ;
- Вампир ;
- Магията „Лакесит” ;
- Магията „Анонире”

Шести курс
- Преговор ;
- Поверия и истории ;
- Вещици. Лов на вещици ;
- Мерлин ;
- Моргана ;
- Магията "Силера" ;
- Магията „ Конфринго”

Седми курс
- Преговор;
- Покровители. Магията „Експекто патронум”
- Проклятия ;
- Безсловна магия ;
- Магията „Сенсус Мори”
- Магията „Търнтайм”
- Преговор: Знам и мога.

Така... Когато видите, че даден урок е в италик, това значи, че е начало на нов раздел, който обаче може да продължи два-три урока, една или две години, както е в случая с четвърти и пети курс. Там, където видите "Преговор и продължение", значи уроците от миналата година продължават. След трети курс, магиите се свеждат до минимум, както сигурно сте забелязали. Това е, защото в ЗСЧИ има доста по-важни неща, а горе-долу във всички останали предмети могат да се изучават магии. Ако, обаче, настоявате да знаете много, то тогава се запишете за допълнителните уроци. Няма преговор на края на годината, защото той само отнема часовете. А за какво ви е годишен преговор, при положение, че на следващата година имате преговор от предния курс? В някои курсове има изпити, затова погледнете по-надолу.
Ето и кратко резюме на материалът, който ще се изучи:
Първи курс: Сами виждате, че това е годината на забавлението. Материалът не е много сериозен. Това е по-скоро като въвеждаща година към Защита срещу Черните изкуства. Има два теоритични урока, от които единият е въведение към първият тип заклинания, който ще изучавате, а именно общи заклинания. Накрая на годината няма да има официален изпит от министерството или от настоятелството на Хогуортс, а само такъв, който аз ще ви дам. Но това не значи, че ще е по-малко сериозен и, да, ще повлияе на годишната ви оценка.
Втори курс: Втора година, отдадена само на заклинания. Има преговор и един теоритичен урок, въвеждащ в новия материал - проклятия и контрапроклятия. Контрапроклятията са 3, а нормалните заклинания - 2. Има една вероятност, обаче, на преговора да ви накарам да демонстрирате някое заклинание или пък да задавам въпроси по теорията. Не съм решила все още кое от тях ще направя и дали изобщо ще приложа някое от по-горе споменатите неща. Официален изпит няма да има.
Трети курс: Мили мои третокурсници, искам да ви кажа, че искрено ви съчувствам. От тази година, гонгът удря с все сила. Това може би е една от най-трудните учебни години, защото за доста ученици е голямо предизвикателство да се приспособят към рязката промяна, а именно от само заклинания да преминете на сериозна теория. Но искам да ви кажа, че няма да има урок, за който да съжалявате. Вече всичко става страшно интересно и вълнуващо, ще има и уроци изненади, които ще ви приготвям. По програма има две теми, които трябва да покрием - Черни изкуства и Тъмни предмети. И двете са страшно интересни. Има едно заклинание, което ще изучите задължително, ако не сте записани за допълнителни уроци. Накрая на годината ЩЕ има официален изпит, който обаче не е от министерството, ами от училищното настоятелство на Хогуортс.
Четвърти курс: Изучава се само една магия, като се набляга повече на теорията. Започваме с една от най-интересните и сложни теми на предмета, а именно тъмните създания. Ще имаме и доста практически уроци, за които сега няма да ви разкривам, защото мисля да са изненада :Р Накрая на годината ще има официален изпит от настоятелството на Хогуортс, който ще повлияе на оценката ви за края на годината.
Пети курс: Бива бива мъка, ама чак толкова не бива. Въпреки че продължаваме със старата тема от миналата година, трудността на материала се повишава. Изучават се две по-сложни заклинания. Тази година ще преговаряме и някои неща от по-долните курсове. Защо?
Защото накрая на годината ще имате официален изпит от МИНИСТЕРСТВОТО - С.О.В.А., без който не можете да преминете в следващия курс.
Шести курс: Най-интересната, страхотна, вълнуваща, невероятна година за учениците, ако става въпрос за материала по защита срещу черните изкуства. Тази година се отдава изцяло на поверията и различните истории, които са неизменна част от предмета. Но освен интересна, тя е и страшно трудна, затова трябва редовно да си правите записки. Ще изучим и една нова магия. Е, изненада! Официален изпит накрая на годината НЯМА да има. Аз ще ви спретна някое тестче или ще ви задам въпроси, но нищо повече.
Седми курс: Тежко, тежко пристъпяте. Тази година е трудничка, вярно. Няма определена тема, която да обхваща. Най-общо обобщаваме наученото, разширяваме знанията си и се подготвяме за... ТРИТОН. Точно така. Това е официален изпит от министерството на магията. Ако не го изкарате поне с Приемлив, няма да завършите. Влияе на оценката ви, да.Последната промяна е направена от Елена Николаевна на Нед Дек 19, 2010 3:29 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

_________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Корковата дъска

Писане by Елена Николаевна on Съб Дек 18, 2010 2:44 pm

Не се стряскайте къде отидоха учебниците - ще пускам по една страничка след всеки урок.

Също така бих искала да съобщя графика на уроците:
Първи курс - сряда ;
Втори курс - петък ;
Трети курс - сряда ;
Четвърти курс - петък ;
Пети курс - понеделник ;
Шести курс - понеделник ;
Седми курс - петък.


Последната промяна е направена от Елена Николаевна на Нед Дек 19, 2010 12:37 pm; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Корковата дъска

Писане by Елена Николаевна on Нед Дек 19, 2010 10:13 am

След всеки урок на даден курс ще пускам по една страница от учебника. Така ще можете да учите от него.

_________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Корковата дъска

Писане by Елена Николаевна on Пон Дек 20, 2010 6:08 pm

Дечица мили, на пети и шести курс уроченцетата ще ги видите или сряда, или четвъртък. И без това няма да пишете до тогава ^^

_________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Корковата дъска

Писане by Елена Николаевна on Сря Дек 22, 2010 4:01 pm

Мили мои, не очаквайте нещо адско от преговорите, защото точно в момента ми е бръмнала главата от притеснение и пиша свястно от дъжд на вятър. Просто предупреждавам.

_________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Корковата дъска

Писане by Елена Николаевна on Съб Дек 25, 2010 6:36 pm

Учебникът на първи курс е готов. Може би днес ще направя и още някой, а по-нататък ще публикувам всички.

_________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Корковата дъска

Писане by Елена Николаевна on Сря Дек 29, 2010 12:50 pm

Наваксвания приемам по всяко време по ЛС. Само пишете от кой урок и дали е домашна или РП.

_________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Корковата дъска

Писане by Елена Николаевна on Чет Дек 30, 2010 11:44 am

Урокът на второкурсниците е пуснат. Следобед ще пусна и въпросната глава от учебника, защото сега нямам време.
Третокурсници, предавайте си домашните, докато има време, защото тези хубави оценки, които съм ви писала, ще отидат по дяволите, защото нямате домашна.

_________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Корковата дъска

Писане by Елена Николаевна on Сря Яну 12, 2011 3:59 pm

Съжалявам за нередовността си, ей сега ще пусна следващите уроци, както и оценките до момента.

_________________
Here's for all the boys tyring to hold you back
Trying to make you like you're less than that
Give them nothing more better than to make you crack
But really just try to put your dreams ,ontrack
And you know in the end it'll be okay
Cause allit really matters are the steps you take
And every thing else falls in the place
There's no backing down isay
We're all right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it
All right yeah,yeah
We're gonna get it we're gonna get it when we live it.
avatar
Елена Николаевна
дир. на Хогуортс, пр-л по ЗсЧи; р-л на Слидерин

Брой мнения : 617
Дата на регистрация : 19.08.2010
Местожителство : На прага между мечтите и реалността.

Върнете се в началото Go down

Re: Корковата дъска

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите